Глоба от по 1000 лв. и забрана за посещение на

...
Глоба от по 1000 лв. и забрана за посещение на
Коментари Харесай

Забраниха на баскетболни фенове да ходят на мачове за 1 година

Глоба от по 1000 лева и възбрана за посещаване на противоречиви срещи получиха двама баскетболни последователи след всеобщо сборичкване по време на мач сред Балкан и Левски Лукойл на 16 януари в Ботеград, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Мачът се организира в Арена " Ботевград ". По време на огромната отмора почитатели на двата тима са инициирали сборичкване на трибуните.

По решение на управлението на баскетболен клуб " Балкан " защитата в залата е била поверена на 10 охранители и 15 стюарди.

От клуба не са поискали вътрешна полицейска защита за срещата. По прелиминарен проект в обезпечаването на публичния реда са включени 35 служители на реда от София и 30 чиновници от дирекция " Жандармерия ".

Разпитани са очевидци и е осъществен обзор на видеозаписи от охранителните камери в залата. Вследствие на това са открити основателите на сбиването.

Двамата мъже са арестувани в районното ръководство за период от 24 часа. Наложени са им наказания в размер на 1000 лв. и възбрана за посещаване на спортни мероприятия за период от една година.

Продължават дейностите по определяне на други съпричастни с случая лица, както и налагане на наказания.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР