Глоба от близо 10 000 лв. грози сметоизвозващата фирма в

...
Глоба от близо 10 000 лв. грози сметоизвозващата фирма в
Коментари Харесай

Сметоизвозваща фирма в Калояново заплашена от глоба

Глоба от близо 10 000 лева грози сметоизвозващата компания в община Калояново. Това сподели пред БНР кметът Георги Георгиев, откакто близо 2 месеца селата от общината са " потънали " в отпадък.
 Променят разрешителното на завода за отпадък край Шишманци
Променят разрешителното на завода за отпадък край Шишманци

Според жителите, това е бунище, не цех за компостиране на боклуци

" Проблемът породи от неспазването на графика от страна на фирмата-изпълнител . За тези два месеца съм приказвал неколкократно с представители на компанията. Те споделяха, че имат някакъв проблем - с овакантяване на водачи , с техника и така нататък, които обаче нас не ни касаят. Тепърва ще наложим наказания , като създадем изчисленията съгласно графика и това какъв брой контейнера не са извозени. Към момента сме сметнали, че към 1280 контейнера не са били вдигани изобщо , т.е. това значи, че към 10 хиляди лева ще бъде глобата, която ще наложим на компанията. Срокът за налагане на глобата е до една седмица ", изясни Георгиев.
 Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала
Нови отпадъци са се появили под моста на Автомагистрала " Струма "

Община Дупница алармира, че новият боклук е от 26 август

В контракта за сметоизвозване е планувано и възможното негово преустановяване, сподели кметът, само че изрази вяра: " Въпросът е, че като прекратим контракта, няма да имаме време да създадем нова поръчка и надлежно фирмата-изпълнител би могла да си вдигне контейнерите и ще стане още по-голям безпорядък ".

Ситуацията с боклука в общината стана известна от поданици на село Ръжево Конаре, които алармираха за преливащи контейнери. Боклукът не е бил извозван там повече от 15 дни и хората се тормозят от болести . Подобна е обстановката в останалите 14 села на община Калояново , където контейнерите са цялостни към този момент месец. От сметоизвощата компания признават, че не са съумели да спазят графика поради неналичието на работна ръка .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР