Глоба от 2 до 5 000 лева и затвор до

...
Глоба от 2 до 5 000 лева и затвор до
Коментари Харесай

До 2 г. затвор и глоба може да доведе горенето на гуми

Глоба от 2 до 5 000 лв. и затвор до 2 години може да получи всеки, който гори гуми или рискови материали. Целта на законопроекта, импортиран от ПГ ГЕРБ е понижаване равнищата на замърсителите на въздуха на територията на цялата страна . Това обявиха на брифинг в постройката на Народното събрание представители на столична община и депутати от ГЕРБ.

Внасяме предложение за закононарушение срещу националното здраве и срещу околната среда - за инкриминиране замърсяването на атмосферния въздух посредством изгаряне на боклуци, отработени масла или отпадъчни нефтопродукти, както и предмети от каучук, пластмаса или друга изкуствена материя в нарушаване на открития ред и комулираме наказването " отнемане от независимост " до 2 година с санкция от 2 до 5 000 лева В маловажните случаи вкарваме наказване " Пробация " и санкция до 1000 лева, съобщи депутатът от ГЕРБ Анна Александрова.
 От Демократична България желаят да спре плана за инсенератор – да не цапа въздуха в София
От Демократична България желаят да спре плана за инсенератор – да не цапа въздуха в София

Да се мият постоянно улиците, да има зелен билет, желаят демократите

Столичният кмет Йорданка Фандъкова съобщи, че макар възбраната по Закона за околната среда и по разпоредба на Столична община, продължава горенето на боклуци , изключително в някои квартали като " Красна поляна ", регион " Слатина ".

" Това за хората е сериозен проблем . Преди няколко месеца на среща с инициативния комитет с хората от " Красна поляна ", те дадоха това предложение, с цел да бъдат по-ефективни глобите, да се инкриминира горенето на боклуци. С това предложение се обърнах към сътрудниците от Народното събрание ", изясни Фандъкова.

Столичният кмет чака всички народни представители да поддържат предлагането .

В София остава казуса с фините прахови частици. Най-голямото замърсяване беше през нощта на събота против неделя, сподели Фандъкова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР