Глоба от 196.5 млн. канадски долара (135 милиона евро) получи

...
Глоба от 196.5 млн. канадски долара (135 милиона евро) получи
Коментари Харесай

Канадски съд наложи глоба от 135 млн. евро на Фолксваген

Глоба от 196.5 млн. канадски $ (135 милиона евро) получи немският авто тръст „ Фолксваген “ (Volkswagen) от съд в Торонто.  Гигантът се призна за отговорен по 58 обвинявания в нарушаване на канадските закони за околната среда в абсурда с манипулирането на данните за дизеловите излъчвания на негови коли, предадоха Франс прес и ДПА, написа offnews.bg.

През декември м.г. компанията беше упрекната от канадските управляващи, че в интервала сред 2008 и 2015 година е внесъл в страната близо 128 000 автомобила, които са нарушавали локалните правила за излъчвания отработени газове.

Съдът валидира реализирано извънсъдебно съглашение за това ниво на санкцията сред автомобилостроителя и канадското държавно управление.

През 2015 година Фолксваген призна, че е оборудвал близо 11 милиона от колите си със програмен продукт, подаващ погрешни данни за количеството излъчвания отработени газове на дизеловите им мотори. С това се е създавало лъжливото усещане, че тези коли са по-екологични, в сравнение с са били в реалност.

До момента абсурдът е коствал на " Фолксваген " над 30 милиарда евро за правосъдни разходи, санкции и компенсации в редица страни, основно в Съединени американски щати.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продъл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР