Глоба от 100 лв. е постановил Районният съд в Търговище

...
Глоба от 100 лв. е постановил Районният съд в Търговище
Коментари Харесай

Глобиха със 100 лева избирател, обиждал и псувал кандидат-кмет

Глоба от 100 лева е постановил Районният съд в Търговище за гласоподавател, който обиждал и псувал кмета на селото си, който бил и претендент за нов мандат. Хулиганството е станало към 19,40 часа на самите избори. Тогава пред читалището в центъра на селото се били събрали доста хора. Дошъл и актуалният кмет, който бил претендент за нов мандат. Избирателят Х.Я. се нахвърлил със словесна офанзива върху индивида от властта. Обиждал го и го псувал, написа Пик.

``
реклама

„ Наричал го апаш, желал му пояснения какво е направил през двата си мандата “, излиза наяве от претекстовете на съда.

Полицай му направил забележка, само че редовият жител не престанал и се наложило да пристигна патрул от Търговище, който го отвел в ареста. Съставен му бил акт за хулиганското държание и нарушаването на публичния ред.

По-късно гласоподавателят пояснил, че бил ядосан, тъй като считал, че кметът на селото не му оказал помощ за разпределяне на помощи за детето му.

„ Съдът регистрира материалното и фамилно състояние на Х.Я., проявеното страдание и разкайване, като откри, че този размер наказване подхожда на тежестта и публичната заплаха на действието и на дееца и ще влияе поправително и възпитателно по отношение на нарушителя “, написа още в претекстовете на съда.

Обижданият кмет пък до момента е бил издиган от ГЕРБ, само че на тези избори ръководещата партия излязла с нов претендент. Той пък се кандидатирал от друга партия. На вота обаче е спечелил претендентът на трета групировка.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР