Глоба от 10 000 лева получи столичната „Топлофикация-София“. Санкцията е

...
Глоба от 10 000 лева получи столичната „Топлофикация-София“. Санкцията е
Коментари Харесай

Глобяват с 10 000 лв. Топлофикация-София заради сгрешен адрес

Глоба от 10 000 лв. получи столичната „ Топлофикация-София “. Санкцията е поради начисляването на сметка за парно на мъж от Смолян, който в никакъв случай не е живял в София и в никакъв случай не е бил клиент на сдружението. Скандалният проблем с неуместната неточност мина през няколко правосъдни инстанции, описа Нова телевизия.

Инженер-химикът Стефан Иванов от Смолян си живеел напълно умерено като пенсионер до преди две години, когато изненадващо му запорират пенсията поради дълг от 1300 лв.. Мъжът последователно стартира да разплита случая и схваща, че е жертва на неточност. В столичната ”Топлофикация” вписали неговото ЕГН като дебитор, вместо това на софиянец, с който имената му съвпадали. Мъжът от Смолян в никакъв случай не е живял в столицата, няма и апартамент в „ Люлин”, както настояват от „ Топлофикация”.

За да обясни проблема, пенсионерът изпада в още по-абсурдна обстановка - завежда дело за доказване на личната си идентичност. Съдът открива, че той не е Стефан от София и че не е дебитор на „ Топлофикация”.

„ Те обаче не дадоха отговор по какъв начин по този начин са взели моите данни, тъй като има още 6 индивида в София с моите имена и 30 индивида в България”, споделя Иванов. А Комисията за отбрана на персоналните данни глобява сдружението с 10 000 лв.. Парите няма да бъдат дадени на пострадалия.

От „ Топлофикация” - София обявиха, че одобряват решението на съда и ще платят санкцията. А пенсионерът, който две години води правосъдни борби, в този момент стартира нова, тъй като няколко негови пенсии отишли за юристи и каузи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР