Глоба до 2000 лева ще е санкцията за всеки, дръзнал

...
Глоба до 2000 лева ще е санкцията за всеки, дръзнал
Коментари Харесай

До 2000 лева глоба, ако докоснеш полицай

Глоба до 2000 лв. ще е глобата за всеки, дръзнал да наруши физическата цялост на служител на реда или пожарникар. Това са част от измененията в Закона за Министерство на вътрешните работи, които през днешния ден бяха признати на първо четене в Народното събрание.

Създаването на нова Главна дирекция „ Жандармерия, специфични интервенции и битка с тероризма “ също е част от признатите ремонти в закона. В нея ще се включат досегашната дирекция „ Жандармерия “ и Специализираният отряд за битка с тероризма. Според вносителите на измененията по този метод ще се реализира по-добро ръководство на ресурсите.

Предвиждат се и нови разпореждания, свързани с съвременни научни способи и повишение качеството на експертизите, осъществявани от Научноизследователския институт по криминалистика.

Промяна има и в Дирекция " Инспекторат " на Министерство на вътрешните работи, която реализира административен надзор върху активността на чиновниците от Министерство на вътрешните работи. Техните трудови правни отношения минават към Закона за държавния чиновник, аналогично на метода, общопризнат за други структури на Министерство на вътрешните работи.

Въвежда се категорично условие да не се назначават за чиновници на Министерство на вътрешните работи с открита взаимозависимост от или корист с наркотични субстанции или техни аналози, показва Българска телеграфна агенция.

Предвижда се държавните чиновници от Министерство на вътрешните работи, чийто статут се урежда по Закона за държавния чиновник, към този момент да могат да употребяват безвъзмездна здравна помощ в Медицинския институт на Министерство на вътрешните работи, както и почивните бази на Министерство на вътрешните работи.

Създава се краткотрайна карта за идентичност, с която полицейските органи ще могат да се оправят с лицата, които заобикалят правораздаването или се отклоняват от ограниченията, наложени от съда. Тя ще се издава в случаите на потвърждаване или налагане на мярка за процесуална насила - възбрана за овакантяване рамките на Република България - в правосъдното произвеждане след постановяване на присъда, на подсъдимия ще се лишават документите за идентичност.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР