Глен де Врийс, собственик на софтуерна компания в здравния сектор,

...
Глен де Врийс, собственик на софтуерна компания в здравния сектор,
Коментари Харесай

Космически турист загина в катастрофа месец след полета

Глен де Врийс, притежател на софтуерна компания в здравния бранш, който на 13 октомври бе един от галактическите туристи в ракетата на Blue Origin на Джеф Безос, почина в петък в злополука с дребен аероплан в Съединени американски щати, заяви " Ройтерс ", базирайки се на полицията в щата Ню Джърси.

Загинал е и вторият човек на борда на едномоторния " Чесна 172 ", паднал в гориста околност към 40 минути преди залез.

Милионерът бе част от екипа, в който до ръба на космоса пътува и артистът Уилям Шатнър, прочут с ролята на капитан Джиймс Т. Кърк от първата телевизионна екранизация на " Стартрек " през 60-те години 90-годишният Шатнър стана и най-възрастният човек, който е бил в космоса, въпреки и единствено за няколко минути.

Medidata Solutions, учредена от Де Врийс през 1999 година, е измежду водещите в света платформи за клинични проучвания, написа в профила му съгласно Blue Origin в известието, че е определен за полета. Компанията бе купена през 2019 година от френската Dassault Systemes, в която американецът стана зам.-председател на борда по въпросите на научната и здравната активност. Той бе и в управата на Carnegie Mellon University в Питсбърг.

" Такава трагична загуба. Сърдечен и изпълнен с живот, Глен ни караше да се смеем и огряваше стаята с наличието си. Беше визионер и иноватор - същински водач ", написа Безос в профила си в " Туитър ".

Другият умрял в злополуката е 54-годишният Томас Фишер, авиационен инструктор и началник на компанията Fischer Aviation, в която Де Врийс е карал курсове през 2016 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР