Гледката от горната снимка може да е наистина шокираща, особено

...
Гледката от горната снимка може да е наистина шокираща, особено
Коментари Харесай

Шокиращ кървав водопад на Антарктида

Гледката от горната фотография може да е в действителност шокираща, изключително когато си дадем сметка за мащаба на този " кървясъл водопад ", стичащ се по глетчера Тейлър в Антарктида. Височината му е колкото на пететажна постройка и може да стресне незапознатите с произхода му.

View this post on Instagram
A post shared by The More You Know(@realworldnews._) on Dec 7, 2019 at 9:15pm PST

Водопадът е открит за първи път през 1911 година, когато учените вземат решение, че аленият цвят се дължи на някакъв тип водорасли. Оказва се, че бъркат - глетчерът се е образувал преди към 2 милиона години и е капсулирал в себе си вода, в която живеят античен тип микроби.

Те живеят там, изолирани от околния свят без О2 и съвсем без топлота, милиони години. Водата, в която са, е мощно солена и богата на желязо - повода за аления й цвят. Пукнатина в Тейлър е повода тя да стартира да излиза на повърхността.

Колкото и привлекателно да наподобява за учените, те не биха могли да създадат паралел сред колонията микроби, живяла милиони години в среда без О2 и възможното съществуване на живот тук-там с сходна среда като Марс или луната на Юпитер Европа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР