Гледката как една-две дузини консерватори привърженици на Брекзит се боричкат

...
Гледката как една-две дузини консерватори привърженици на Брекзит се боричкат
Коментари Харесай

Таймс: Боричкането за короната на Тереза Мей е израз на нещастието на Великобритания

Гледката по какъв начин една-две дузини консерватори последователи на Брекзит се боричкат за короната на Тереза Мей е израз на нещастието на нашата страна, написа английският вестник " Таймс ", представен от Българска телеграфна агенция.

Според него през идващите няколко седмици вниманието на медиите ще се концентрира най-вече върху личностите в тази конкуренция. И по този начин ще бъде пропуснато основното - действителната рецесия, пред която в този момент е изправено Обединеното кралство.

" Таймс " акцентира, че британците са изправени пред изключителна обстановка. " Трябва да спрем Брекзит без договорка, с цел да не бъдат нанесени непоправими вреди на нашата страна. Трябва да бъде отменим активирането на член 50 от Лисабонския контракт ", приканва английският всекидневник и изяснява за какво: анкетите сочат, че следващият " суетлив план " на Найджъл Фараж ( " Партия " Брекзит " ) ще се показа добре на евроизборите, само че това не се дължи на смяна на мнението на последователите на оставането в Европейски Съюз, а на " засмукването " на огромен брой консервативни гласоподаватели, последователи на излизането от съюза.

Така че в този момент изборът се свежда до две благоприятни условия: излизане от Европейски Съюз без договорка или оставане в Европейски Съюз, заключава " Таймс ".

Британски вестници разясняват идната довечера тирада на министъра на финансите и канцлер на държавното богатство Филип Хамънд пред Конфедерацията на английските индустриалци.

" Файненшъл таймс " написа, че поради дълбокото разделяне измежду консерваторите за Брекзит Хамънд би трябвало да призове евроскептичните си сътрудници от кабинета, че одобряването на разновидността за излизане от Европейски Съюз без договорка ще съставлява съзнателно нанасяна на щета на английската стопанска система. Вестникът чака, че на годишната вечеря на конфедерацията Хамънд ще каже, че макар " всичката подготовка по света " за корав Брекзит, този вид ще е стопански нездравословен. Тези думи ще бъдат отправени значително към министрите от кабинета, които по-рано през днешния ден ще упорстват Англия да усили планирането за излизане от Европейски Съюз без договорка.

Разделението сред еврофилско и евроскептично крило в държавното управление основава предварителна визия за борбата кой да размени Тереза Мей като министър председател и водач на Консервативната партия. Според " Файненшъл таЙмс " това съревнование може да реши ориста на Брекзит.

В речта си Хамънд ще признае, че част от " популистката десница " в този момент упорства, че единственият " същински законен Брекзит " е този без договорка. Което е позоваване на новата партия на Найджъл Фараж, а също и на позицията на част от консерваторите, които са последователи на Брекзит, написа " Файненшъл таймс ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР