Гледайте Галиче и мислете за местни избори 2019. Това ни

...
Гледайте Галиче и мислете за местни избори 2019. Това ни
Коментари Харесай

Драгомир Стойнев: Чрез Галиче ГЕРБ за пореден път показаха, че са слепи

Гледайте Галиче и мислете за локални избори 2019. Това ни чака!

Галиче от дълго време е знак – на принуждение, на боязън, на корист на властта над жителите, на корупция, на безвластие. Подмененият от бащата на народен представител от ГЕРБ протокол на частичните избори е продължение на тази история на безочливост и мачкане на реда.

Всяка естествена, демократична партия, всяко най-малко малко срамуващо се от злоупотребите и подигравката с хората ръководство, биха погледнали на частичните избори в Галиче и по различен метод. Биха видели в тях опция да постави край, да се зачеркне обществено този най-корумпиран и противен знак на връзки власт-граждани и да обезпечи оптимално транспарантен избирателен развой. Не и ГЕРБ, не и партията на „ жителите за европейско развитие”. Чрез Галиче, ГЕРБ за следващ път демонстрираха, че са слепи за всичко друго, с изключение на за потреблението на властта, че се усещат добре в блатото на беззаконието.

Галиче е нагла насмешка с демократичния развой. ГЕРБ безусловно сподели на българите: „ вие гласувайте по съвест, ние не ви пречим, единствено след това ще подменим протокола”. Всички знаете по какъв начин се назовава това – когато настоящата власт употребява всички лостове, с цел да не разреши смяната. След Галиче ГЕРБ нямат повече право да подлагат на критика предишното. На всички техни псевдо-демократски възгласи за тоталитаризъм и авторитаризъм, отговорът е един – „ Галиче”.

Галиче е знак на голяма политическа замяна, която от дълго време е в ход, с цел да подсигурява финансовото оцеляване на една тясна група от хора към ГЕРБ.

Галиче е и предизвестие, че в районите, в общините- свободната самодейност, икономическото развиване, напредъкът на дребния бизнес ще зависят от господарите в общината, които са пристигнали с сменен протокол, а след това ще подменят протоколите за всеки търг, конкурс, публикация. Които ще търгуват с всяко позволение, с всяко искане на бизнеса и на жителите.

Галиче е и знак на неналичието на вероятност, на партийния нарцисизъм на ГЕРБ, само че и на нещо, за което не се приказва намерено – огромният им боязън, че към този момент губят. В Галиче имаха опция да се изправят почтено и да изискат оценката на хората. Те обаче избраха фалшификацията, тъй като предусещат неуспеха си.

Ние, българските социалисти, вършим тези констатации не със зложелателство, а със страдание. Едно българско село, няколко генерации български жители в него, се трансфораха в нарицателно за наглостта в локалната власт. Галиче, за жалост, в по-голяма и в по-малка степен се случва в цяла България.

Гледайте Галиче и мислете за локални избори 2019. Това ни чака. Това ще е методът, това ще са и техниките.

Но гледайте Галиче и мислете по какъв начин, ние, освен като политици, а като български жители, да се противопоставим на готвената замяна на вота ни.

Българските социалисти ще употребяват всички разрешени от закона средства да застанат против фалшификацията на изборите. Голямата мощ, обаче, е в ръцете на жителите, които не би трябвало да разрешават вотът им да бъде зачертан от ръката на някой сит от ГЕРБ изборджия.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР