Гледате снимките от последното парти и колкото да не ви

...
Гледате снимките от последното парти и колкото да не ви
Коментари Харесай

Методът Табата или как да изгорим мазнините за 4 минути

Гледате фотосите от последното празненство и едвам не ви се желае да си признаете - май кантарът не е негоден и в действителност сте качили няколко кг през зимните месеци.

Лятото също наближава, а дружно с него идва и времето на по-оскъдните облекла, които разкриват всички недостатъци. Ако сте подготвени да дадете всичко от себе си и да постигнете блестящи резултати, методът Табата е точно за вас.

Методът Табата…стиска ли ви да пробвате?

Методът Табата е високоинтензивен подготвителен режим, водещ до забележителни резултати . Става въпрос за подготовка , която трае 4 минути , освен това дружно с почивката, само че не се заблуждавайте от продължителността.

Методът Табата или " протоколът Табата ", както още е прочут във фитнес средите, носи името на доктор Изуми Табата, който през 1996 година разгласява документирани доказателства и резултати от интензивното трениране.
 Дъска ThinkStock/Getty Images-->
Отговорът се крие в следното: горенето на калории и мазнини при ниско и средноинтензивните тренировки завършва с края им, до момента в който при високоинтензивното натоварване изгарянето продължава дълго откакто е приключила подготвителната сесия.

Правят се осем работни серии с дълготрайност 20 секунди, като почивката сред тях е 10 секунди. За да има нужния резултат, би трябвало да се стремите да извършите колкото се може повторения във всяка серия. Ако ви е елементарно, включете тежести или увеличете интензивността.

Основното предписание при избора на извършения за 8-те серии е да вземат участие допустимо по-голям брой мускулни групи. Важно е да не се надценявате и да сте загрели преди подготовка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР