Гледат мярката за задържане под стража на собственика на депото

...
Гледат мярката за задържане под стража на собственика на депото
Коментари Харесай

​Гледат мярката на собственика на депото за вторични суровини край Дупница

Гледат мярката за задържане под стража на притежателя на депото за вторични първични материали край Дупница.

Дупница

В Районния съд в Дупница се гледа мярката за задържане под стража на притежателя на депото за вторични първични материали край града Кольо Илиев. Той е упрекнат за погрешно ръководство и предпазване на боклуци, като по този начин е основал заплаха за здравето на хората и е нанесъл вреди върху околната среда.

Илиев сподели, че блистери от медикаменти се съхраняват на терен към автомагистрала " Струма " от 1997 година, доста преди трасето ѝ да бъде построено. Той обаче няма позволение за преработката им, не са превозени и в депото край Дупница, тъй като при изгарянето им се отделя отровно вещество.

Адвокатът му Петър Чалъмов разясни, че активността на Кольо Илиев е законна и той поставя старания за разрешаване на казуса, като разчиства отпадъците в стопанисвания от него терен. Чалъмов твърди, че от 31 януари до 6 февруари Илиев е бил болен и се е лекувал в къщи, не е знаел, че е разгласен за търсене, а откакто е схванал, се е предал непринудено в полицията на идващия ден. Делото продължава.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР