Гледат искането за екстрадиция на Елена Удря

...
Днес съдът ще гледа искането за екстрадиция на бившата румънска
Коментари Харесай

Днес съдът ще гледа искането за екстрадиция на бившата румънска министърка Елена Удря по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест за изтърпяване на наказание от 6 г. лишаване от свобода, предаде репортер на БГНЕС.

Румъния поиска от България да екстрадира Удря, след като с окончателно решение на съда министърът на външния туризъм беше осъдена на 6 години затвор и конфискация на имуществото ѝ.

Заловена в България на път за Гърция, Удря иска убежище в Гърция, като твърди, че в Румъния ще бъде подложена на политическо преследване. До изясняване на обстоятелствата Удря ще остане в ареста в България, постанови Софийският апелативен съд.

"В румънския затвор съществува реална опасност за физическата ми неприкосновеност, тъй като това дело, започнато срещу мен, е политическо", твърди Елена Удря.

БГНЕС припомня, че пред съда защитата на бившата румънска министърка – адвокатите Анева и Станов, обявиха, че Удря е получавала заплахи за живота си, че ако влезе в румънски затвор, ще бъде убита или ще бъде заразена със СПИН.

Според българските магистрати, има опасност тя да се укрие, ако мярката ѝ бъде изменена от българския съд - тя е търсена именно за изпълнение на присъдата от румънските власти. Здравословното състояние на Елена Удря позволява нейния престой в ареста, още повече, че българският съд работи с изключителна бързина по случая, подчертаха магистратите. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР