Гледането на сериали и филми е приятно и лесно, но

...
Гледането на сериали и филми е приятно и лесно, но
Коментари Харесай

Сериали и филми по книги ви очакват в HBO GO - slava.bg

Гледането на сериали и филми е прелестно и елементарно, само че книгата или сюжета постоянно са първи и носят магията на въображението, превърнато в документално слово. В последните 2 години сериалите и филмите, основани на книги се радват на от ден на ден интерес и от страна на стрийминг платформите, който ги приспособяват, и от страна на феновете. Ето и селекцията от оферти с филми и сериали по книги, издадени в България, които можете да гледате в HBO GO.

Доза благополучие (филм, 2019, 100 мин) - Няма по какъв начин да не стартираме с най-новото заглавие в HBO селекция със модерни български филми. „ Доза благополучие “ е акомодация на Яна Титова по книгата на Весела Тотева „ Падение и избавление “ и е филм, който продължава идеята за осведоменост и предварителна защита на зависимости. Това е най-гледаната българска драма в модерната ни кинокултура. Подчертано пъстър като решения във визията и операторски метод, филмът споделя история за силата на волята и любовта на и към околните. Книгата от своя страна е определяна от читателите като доста директна, персонална, неспестяваща нищо на читателя, по този начин както е в действителния живот. Възвишение (филм, 2017, 142 мин) - Режисьорският дебют на Виктор Божинов през 2018-та година по историческия разказ на Милен Русков бе същинско събитие в годината си на излизане и на огромния екран, и в платформата HBO GO, където бе преди всичко измежду филмите за премиерни си месец.

Един от най-амбициозните български филми в последните години изследва действителността на революционното придвижване през 70-те години на 19 век в България, която желае да се освободи от Турското иго. Лентата наблюдава историята на Гичо, млад мъж в революционната група на Димитър Общи, със специфична задача - да достави писмо до Васил Левски. 451 градуса по Фаренхайт (филм, 2018, 96 мин) - Романът на Рей Бредбъри има няколко екранизации. Филмът от 2018 е смела акомодация на HBO Films, която си разрешава да интерпретира и добави детайли, само че посланието в последна сметка е едно и също – любовта към писменото слово, жаждата за познания и страстта от света, в който ни придвижват книгите е блян на индивида, който мъчно може да бъде сподавен. Във кино лентата действието е в Америка в бъдещето, където медиите са опиум, интернет ботове управляват всекидневните действия, историята на човечеството е съкратена или пренаписана, а бригади блестящи пожарникари са на задача, излъчена директно по малкия екран, да откриват и унищожават книги, както и да дават притежателите им на правораздаването.

Отворени рани (1 сезон, 8 епизода) - Адаптацията на HBO по едноименния разказ на Джилиан Флин се трансформира в същински възторг и една от най-емблематичните функции в сериал за Ейми Адамс. Журналистката Камил Прийкър (Ейми Адамс) се връща в родното градче, с цел да направи репортаж за убийствата на две девойки.

Опитва се да сглоби психологическия пъзел от своето минало и вижда себе си в децата, а това е рисково. Рядко срещана огледална акомодация на книга в сериал, в която и двата формата предават изцяло чувството за историята – уплашен си да продължиш, само че не можеш да спреш да четеш или да гледаш. Режисурата на Жан Марк Вале е невиждана, а саундтракът на сериала дава невероятна компактност на историята. Историята на прислужницата (3 сезона, общо 36 епизод) - Дистопията на Маргарет Атууд се трансформира в неоспорим интернационален стрийминг шлагер, а сериала обърна още повече светлините към книгата, която у нас е преведена „ Разказът на прислужницата “.

Можем единствено да кажем, че Елизабет Мос е велика като Офред и че чакаме с неспокойствие четвърти сезон, в който с изключение на като актриса ще направи и режисьорския си дебют с някои от епизодите. Датата на премиерата не е известна, само че до тогава имаме разполагаем цели 3 сезона, както и книгата. Другият (1 сезон с 10 епизода) - Романът на Стивън Кинг оживява в 10 епизода, проследяващи следствието на жестокото ликвидиране на 11-годишно момче и странните условия към закононарушението. Детектив Ралф Андерсън (Бен Менделсън) е изпратен да проверява случая с убийството на 11-годишния Франки Петерсън, чието осакатено тяло е намерено в гора в Джорджия. Мистериозните условия, които съпътстват ужасяващото закононарушение, карат Ралф, който към момента не е претърпял гибелта на личния си наследник, да потърси помощта на екстравагантния частен детектив Холи Гибни (Синтия Ериво).

Режисиран от Джейсън Бейтман, сериалът, който бе с премиера януари месец, прикова феновете пред устройствата за повторно по време на изолацията си, като беше едно от най-гледаните заглавия на стрийминг у нас. Патрик Мелроуз (1 сезон, 5 епизода) - „ Патрик Мелроуз “ е сериал по известната поредност от романи на Едуард Сейнт Обин, който подлага на критика остро и с възприятие за комизъм английското висше общество, до момента в който наблюдава мъчителната авантюра на основния воин от травматичното детство през злоупотребата с опиати, лекуването и изкуплението. Бенедикт Къмбърбач („ Шерлок “) влиза в ролята на аристократичния и скандално занимателен плейбой Патрик Мелроуз. Сериалът посвещава по един час на всеки от петте романа, а всяка серия ни прави очевидци на няколко заплетени и прочувствени дни от живота на Патрик.

Гениалната другарка (2 сезона, общо 16 епизод) - Неапол от книгите на Елена Феранте оживява още по-цветен, заплашителен, персонален и вълнуващ с двата сезона на сериала. Вече е доказан четвърти, който следва да се снима, с цел да могат хилядите почитатели на историята на Елена и Лила да продължат пътешествието из 60-годишното им другарство. Случаите на Корморан Страйк (1 сезон, 7 епизода – разполагаем за гледане до 31 май) - Минисериалът по бестселърите на Дж. К. Роулинг, написани под псевдонима Робърт Голбрейт, наблюдава ветерана Корморан Страйк (Том Бърк), който работи като частен детектив с въодушевената си секретарка Робин Елакот (Холидей Грейнджър) в дребен офис на улица „ Денмарк “ в Лондон. Въпреки че има както физически, по този начин и душевен контузии, прозорливостта на Страйк и опитът му се оказват основни за разрешаването на комплицираните случаи, с които полицията не може да се оправи. Сериалът е наличен в HBO GO до 31 май, само че пък книгите са налични в книжарската мрежа.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР