Гледането на ръка може да получи ново значение, благодарение на

...
Гледането на ръка може да получи ново значение, благодарение на
Коментари Харесай

Дисплей, който прилепва като втора кожа, изобретиха в Япония

Гледането на ръка може да получи ново значение, с помощта на откритие в Япония - свръхтънък и еластичен екран, който може да бъде прикован непосредствено върху тялото, оповестява Агенция Франс Прес, представена от БНР. Устройството, което наподобява на бинт, е с дебелина от единствено 1 милиметър и може да следи значими здравни индикатори, както и да изпраща и получава известия в това число емоджи.

Изобретателят Такао Сомея от Токийския университет счита, че при залепване за дланта на ръката то може да се употребява също за отдалечена връзка сред доктор и пациенти, както и сред родственици.

„ Ако го сложи върху кожата си, човек има възприятието, че то е част от тялото му - твърди Сомея. - Когато получаваш послания върху ръката си, ставаш прочувствено по-близък с оня, който ги изпраща “.

Според нето изобретението ще е от изгода за възрастните хора в Япония, защото ще даде опция за непрекъснато неинвазивно следене на здравословното им положение.

Дисплеят е формиран от мрежа 16 на 24 от микросветодиоди, които са свързани с тънки проводници, ситуирани върху гумиран лист. Устройството включва свръхлек датчик и безжична система за връзка.

Сомея твърди, че то може да изкара една седмица върху тялото, без да провокира инфектиране на кожата и е задоволително леко, че да се не помни за носенето му. Според него с изключение на приложение в медицината, устройството може да докара до основаването на портативни екрани за бегачи, които да наблюдават пулса им или маршрутите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР