Гледам, плъзнали са всякакви анализатори, хипнотизатори, манипулатори, конспиролози и обикновени

...
Гледам, плъзнали са всякакви анализатори, хипнотизатори, манипулатори, конспиролози и обикновени
Коментари Харесай

Христо Иванов: Коалиция между Демократична България и ГЕРБ е невъзможна!

Гледам, плъзнали са всевъзможни анализатори, хипнотизатори, манипулатори, конспиролози и елементарни ченгета със задание да внушават, че ние от " Демократична България " се готвим за коалиция с ГЕРБ. Разбира се, това става без позоваване на никакви обстоятелства или действителности, само че по тази причина пък с обсег. Това написа съпредседателят на групировката Христо Иванов във Фейсбук.

Той съобщи, че има " съответни причини за какво коалиция Демократична България и ГЕРБ е изключена ". Ето по какъв начин изясни обстановката Иванов:

" Да стартираме с малко обстоятелства:

На 03/08/2020 внесох сигнал до прокурорите в СГП с гледище да бъдат тествани деликатно събитията към записа “Лесно е да си прост”, чиято достоверност към този момент беше доказана от две външни експертизи.

На 20/08/2020: внесох в Министерски съвет искане да бъдат отворени разработките на Министерство на вътрешните работи и службите с изминал гриф (т.нар. “досиетата на прехода”)

На 17/08/2020 желаех документално от Бойко Борисов да извърши обещанието и да разпореди публикуването на ревизионните актове, издадени на „ ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас “ АД.

На 07/12/2020 подадох сигнали до основния прокурор и до НСО по отношение на изявлението на премиера Бойко Борисов пред немския вестник „ Франкфуртер алгемайне цайтунг “, в което той удостоверява достоверността на фотосите на чекмеджето от спалнята му в резиденция “Бояна”.

На 23/12/2020 внесох в СГП искане да бъдат оповестени всички материали от следствието за фотосите на пачки и кюлчета злато от спалнята на премиера Бойко Борисов в държавната резиденция „ Секвоя “, откакто прокуратурата заяви, че не е открито чие дело са фотосите и видеозаписа и приключва производството.

Изброяването може да продължи дълго. Нека да напомня също, че моят престой на министерския пост стана неосъществим не просто поради отмятането на ГЕРБ от конституционния план, а и поради моето неколкократно гледище - обществено и пред Европейска комисия, за следствие на абсурда Яневагейт, както и поради спора към опитите ми за дисциплинарно уволняване на няколко гнили ябълки от правосъдната власт, в това число Пепи Еврото. Всички тези дейности водеха непосредствено към самия Борисов. Те, дружно с конституционните промени, представляваха една от най-сериозните институционални офанзиви против мафиотското задкулисие - и като персони, и като конструкция.

Всичко това значи следното нещо: Ние не просто бомбардираме Борисов с гръмки епитети и го плашим с героични пози - ние подхващаме съответни институционални дейности против него и корупционната база на неговото ръководство. Нашата цел не е просто да го свалим от поста, а да създадем невероятно да се върне във властта. Не просто желаеме да отнемем ръководството от ГЕРБ, ние работим да създадем сходно ръководство и сходна клиентелна мрежа невъзможни в бъдеще по принцип. Между нас с Борисов и ГЕРБ лежат не просто изречени предизборни заклинания, а необратими дейности. Ние освен няма да управляваме дружно - следва ни дълга битка. Борба не за власт, а за ориста на нашата народна власт и за сърцето на българската държавност.

И, ще помоля всеки, който счита да се упражнява на тематика бъдеща коалиция на Демократична България с ГЕРБ, да уточни кой политически състезател е подхванал сходни съответни дейности като нашите. Разбира се, като бонус може да уточни и своите лични дейности в тази посока, ще ми бъде забавно.

Напоследък се чу и един изключително занимателен анекдот: значимо било само свалянето на Борисов. Това Гешев, това Висш съдебен съвет, това промяната на прокуратурата, хеле пък Движение за права и свободи, Доган и Пеевски- всичко това били второстепенни и незначителни цели.

Истината е друга: няма спор, че без отстраняването на Борисов и ГЕРБ от властта, смяната не може да стартира. Но в случай че всичко се сведе до това премахване, смяна в дълбочина просто няма да има. Борисов и ГЕРБ са обслужващ личен състав. Заменяеми са. Без дълбока хирургическа интервенция в прокуратурата и Висш съдебен съвет, просто няма да има механизми за понасяне на отговорност и след известно време властта на мафията ще се презареди. Могат даже да върнат Борисов на бял кон, а могат и да го заменят с нова фасада.

Борисов не е основал “дълбоката държава” на мафията у нас. Тя няма да свърши с него. В голяма степен, тази дълбока страна през днешния ден се центрира към Сарая на Доган и неговия чирак Пеевски. Без разграждането на Сарая, унищожаване на мафията у нас е невероятно. И, значимо е да отбележим, че тази задача може да бъде решена трайно единствено с присъединяване на елементарните гласоподаватели на Движение за права и свободи.

Така че, който желае трайна смяна, би трябвало да е подготвен да работи и за свалянето на Борисов, и за изчистването на правораздаването, и за разграждането на Сарая. Всеки компромис с едно от трите в действителност е избавителен проект за мафията: опция да жертва една от своите капии (премиерския пост, позициите в правораздаването или координационното звено към Доган и Пеевски) и да употребява избавеното като база за презареждане.

И тук стигаме до обяснението за акцията “ДБ и Борисов готвят коалиция” – тъй като това си е тъкмо акция. Успешното оцеляване на мафията у нас, постоянно е минавало през това да се основава или сортира комфортна съпротива и по този начин да се отстраняват по-сериозните съперници. Простата истина е, че Демократична България сега е единствената, която е подготвена да бие и по трите капии на мафията (Борисов, Гешев, Сарая). Знаем тъкмо по какъв начин, имаме специалисти, имаме постоянна съдружна структура, имаме основна електорална позиция измежду гласоподаватели, които знаят какво желаят. Доказали сме, че можем да бъдем сериозен и пореден съперник. Може да ни се намират всевъзможни кусури- постоянно с право- само че в това отношение по-добро на пазара няма.

И тъкмо по тази причина е толкоз значимо упорито да се “обяснява” по какъв начин Демократична България единствено чака да се качи на Борисовия Титаник и да направи коалиция с безусловно токсичния ГЕРБ. Сигурно има хора, които в действителност мислят, че сме толкоз тъпи. Разбира се, има и такива, които пробват да прелеят протестен избор към някоя друга групировка. Но сигурно запевчиците на тази акция са хора, на които им е предоставено да създадат всичко за обезкървяване на поддръжката за Демократична България. Защото в случай че Демократична България се окаже по-силна от Движение за права и свободи, това ще промени българската политика вечно.

И тъкмо по тази причина желаеме публикуването на разработките на службите и Министерство на вътрешните работи от годините на прехода. Там ще лъсне освен истината за предишното на Борисов. Ще се види по какъв начин са били създавани и внедрявани всевъзможни подправени воеводи, радикали, огън-опозиционери, които в съдбоносен миг да “обяснят”, че “трябва друго”, “не е това”, “още по-крайно би трябвало да се действа”… Ако въобще в миналото се стигне до дейности. Този максимален недостиг на нашия политически живот: действието.

Та, ние дейности имаме. Конкретни, потвърдено ефикасни. Готови сме да продължим с тях. Колкото би трябвало: става дума за нашата държавност и нашето достолепие. Въпросът е дали ще има поддръжка за дейности. Или за следващата порция промивки на публичното схващане.

Идват избори...




СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР