Гледах интервю на Кирил Петков, в което той обясняваше причините

...
Гледах интервю на Кирил Петков, в което той обясняваше причините
Коментари Харесай

Трифонов: ПП да се прекръсти на „Продължаваме промяната заедно с мафията“

" Гледах изявление на Кирил Петков, в което той обясняваше аргументите за единодушието на “Продължаваме смяната ” да създадат среща с ГЕРБ идната седмица. Среща, на която да разискват опцията за сформиране на държавно управление.

Гледах го по какъв начин се изяснява, по какъв начин се гъне, по какъв начин се върти и по какъв начин се пробва да отговори на въпроса “Защо? ”. Защо след всички тежки думи, които изговориха той, Асен Василев и другите от “Продължаваме смяната ” - за кражбите на ГЕРБ, за корупцията на ГЕРБ, за модела “ГЕРБ ”, който би трябвало да бъде изкоренен, за закононарушенията на ГЕРБ, за отвращението към ГЕРБ - за какво те, от “Продължаваме смяната ”, в този момент ще се срещат с ГЕРБ? "

Това написа в персоналния си профил водачът на Има Такъв Народ Слави Трифонов.

" Та нали ГЕРБ са отговорни за положението на страната, та нали самите те се споделят “Продължаваме смяната ”, тъй като желаят да трансформират наследството на ГЕРБ? ", пита Трифонов.
" Те нали по тази причина се споделят “Промяната ” - тъй като ГЕРБ са злото, те са положителното ",допълва той.
" И най-важното - нали Кирил Петков арестува Бойко Борисов? Казвам, че Кирил Петков го арестува, тъй като той по този начин ми написа в известие: “Аз арестувах Бойко Борисов ”, написа още водачът на Има Такъв Народ.

" И след всичко това, този човек сподели, че ще отиде на среща с ГЕРБ. Като в това време сподели, че спазвал предизборните си обещания.

В предизборните си обещания те твърдяха, че ще преборят мафията. Но в този момент обаче ще седнат на една маса с мафията като равни с равни. Значи, към този момент мафията не се арестува и вкарва в пандиза, а с нея се договаря - “за политики ”.

Затова, след целия този фарс, имам настоящо предложение: “Продължаваме смяната ” да се прекръсти на “Продължаваме смяната дружно с мафията ”, приключва Трифонов.

В събота стана ясно, че представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме Промяната “във вторник, 8 ноември, от 10:00 часа в постройката на Народното събрание.

Информацията за срещата удостовери в съботана конференция водачът на ГЕРББойко Борисови добави, че диалогът ще е на експертно равнище.

Основните точки ще са свързани със обществената политика, финансите и енергетиката. Бойко Борисов добави, че е дал инструкции да се търсят пресечни точки и решения, които могат да бъдат гласувани в Народното събрание.

За срещата беше обявено още сутринта от президента (2012-2017)Росен Плевнелиев. " Започваме да си приказваме. Контактната група няма да участва там, само че двете политически партии стартират да си приказват, което ние намираме за извънредно положително ", съобщи Плевнелиев.

В съботав ефира на БНТдепутатът от Политическа партия Александър Дунчев съобщи, че единственият късмет за ръководство на ГЕРБ с Демократична България и Политическа партия е, в случай че - промяна на основния прокурор, нова антикорупционна комисия, промяна на всички корумпирани фрагменти в държавната администрация.

По думите му Политическа партия към този момент са понесли риск от партии с обречено минало и зависимости от мафията.

" Падна ни държавното управление и загубихме първото място на изборите. За горите имахме проблем с Българска социалистическа партия, когато те покровителстваха корупционните схеми на ГЕРБ. Основно, когато атакувахме " Капитан Андреево ", където ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ реагираха доста язвително ".

Александър Дунчев разяснява, че Политическа партия и Демократична България не могат да ръководят независимо, по тази причина единствената им политическа алтернатива е да кажат кои са изискванията, при които могат да работят с всеки. По думите му не е нужно Политическа партия да са в ръководството:

" Ние ще поддържаме ГЕРБ, както направихме за еврото, както направихме за оръжията за Украйна. Готови сме подкрепим ГЕРБ, даже и Българска социалистическа партия, който и да е било, стига да има ограничения, които вземат решение проблемите на хората. Има няколко индивида от нашата партия, които жадуват за власт и постове, само че множеството сътрудници в Политическа партия и Демократична България са там поради хората и ние го демонстрираме всеки ден ".

Млако по-късно пред bTV: " Ще бъдем градивна съпротива, имаме 16 значими точки, подготвени сме да приказваме с всеки по тях. Но диалозите ще са пред камери, в Народното събрание. Няма да подкрепим първия мандат. Ще подкрепим този, който поддържа целите ни. Инициатор на срещата е ГЕРБ, като се съгласиха с нашите условия - да е в Народно събрание, да е намерено за медиите, и да е по политики ".

" Никоя покана по тези 16 политики не отхвърляме, стига да е транспарантно и да е в Народното събрание. В момента демонстрираме на ГЕРБ по какъв начин стават нещата -не по тъмни стаички. Чувам, че Борисов към този момент бърза за втори, трети мандат- не по този начин, имате отговорност, поканете всички партии, и като видите от 240-те депутата дали можете да образувате държавно управление. Ако не можете - откажете се. Като пристигна мандатът при нас, ще поканим всички и ще приказваме по политики, с цел да формираме болшинство ", съобщи още Петков.

" Много е елементарно да се приказва " ние сме евроатлантици ", само че когато опира до значимите решения, по гласуването и значимите решения ще ги познаете ", добави Петков.

" Борисов да си свърши работата с първия мандат, а не да бяга от отговорност и от невъзможността да се оправи, щом приказва за втори, трети мандат и президентска република ", прикани още Петков. " Дойде ли при нас втория мандат, ще се срещнем с всички партии и ще минем през всички политики, с цел да се намерят сходства ".

Към момента нито един човек от ПГ на Политическа партия не счита да поддържа държавно управление с мандат на ГЕРБ, добави Петков.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР