Гледа на пазара там като втория по значимост в света

...
Гледа на пазара там като втория по значимост в света
Коментари Харесай

Нежелан в САЩ, Huawei се насочва към Индия

Гледа на пазара там като втория по значителност в света след китайския

Huawei към този момент ще пуска новите си смарт телефони първо на пазара в Индия

Huawei разпорежда все по-големи очаквания на пазара за смарт телефони в Индия, който може да се окаже основен в световната тактика на компанията, излиза наяве от изказване пред The Economic Times на П. Санджив, вицепрезидент на Honor India.

По-рано този месец пропадна договорката сред китайския производител и оператора AT&T за продажба на смарт телефони в Съединени американски щати. Според формалните изказвания, американските управляващи са оказали напън върху AT&T с аргумента, че Huawei шпионира потребителите посредством устройствата си.

По думите на Санджив, Huawei ще се придържа към доктрината „ India first ”, според която новите смарт телефони на компанията ще дебютират в Индия по-рано, в сравнение с останалите пазари по света. „ Вниманието ни към индийския пазар се ускори значително. Очакваме скоро Индия да стане вторият по значителност пазар за нас след Китай ”, споделя Санджив.
още по тематиката
В рамките на новата тактика Huawei ще ускори своята маркетингова интензивност в страната и ще усили личния състав си, който в последните години набъбна десетократно. Освен това компанията усилва вложенията в проучвания и разработки, както и производството в Индия. Около 300 инженери са ангажирани извънредно с локалния пазар.

Индия е най-бързо растящият пазар на смарт телефони в света, вторият по величина след китайския през 2017 година, изпреварвайки Съединени американски щати. На това се дължи и нарасналото внимание към тази страна от водещите производители, включително Samsung и Apple, както и на китайските марки Xiaomi, Oppo и Vivo.

По данни на IDC, през третото тримесечие на 2017 година Xiaomi и Samsung си поделят първото място на пазара за смарт телефони в Индия. Xioami, в частност, е нараснала продажбите си там със 76%, съгласно анализаторската компания TrendForce.

Макар че Huawei заема трето място в света, отстъпвайки единствено на Samsung и Apple, компанията към момента няма мощни позиции в Индия. През предходната година китайският производител удвои продажбите в страната на смарфони Honor и възнамерява уголемение на индустриалните си мощности там.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР