Глазгоу. Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална

...
Глазгоу. Първият министър на Шотландия и лидер на Шотландската национална
Коментари Харесай

Никола Стърджън: Бъдещето на Шотландия е на дневен ред

Глазгоу. Първият министър на Шотландия и водач на Шотландската национална партия (ШНП) Никола Стърджън съобщи, че „ бъдещето на Шотландия е на дневен ред ", когато гласоподавателите отидат до урните идващия месец на общи избори, които водачът на ШНП опрели като " най-важните в живота ни ", цитира думите й шотландският вестник The Scotsman .
Тя употребява огромния протест за самостоятелност в центъра на Глазгоу в събота, с цел да стартира акцията на шотландските националисти преди изборите на 12 декември, със мощно обръщение, че шотландците към този момент са отхвърлили Брекзит и вместо това би трябвало да се стремят да обезпечат самостоятелност с още един референдум, който ще се организира следващата година.
Докато десетминутната й тирада беше приветствана от изрично настроената аудитория за самостоятелност, опозиционните партии бързо обявиха, че водачът на ШНП още веднъж слага независимостта над ежедневните цели, за които най-вече се интересуват гласоподавателите.
Шотландските консерватори обявиха, че националистите се стремят да разделят общностите „ в тяхната основа “, до момента в който водачът на шотландския лейбъристи Ричард Леонард съобщи, че Стърджън нападна неговата партия, така тя като съставлява „ най-голямата опасност за независимостта “.
Но тези мнения означаваха малко за събралите се последователи на независимостта, които изглеждаха уверени, че ШНП може да повтори най-големия си избирателен резултат, когато се приближи до чиста победа в изборните региони на север от границата през 2015 година
Никола Стърджън сподели: „ Ние сме събрани тук с една единствена цел - тази цел е да настояваме за правото да изберем по-добро бъдеще за нашата страна “.
„ Ние сме събрани тук, с цел да желаеме правото на избор на без значение бъдеще за Шотландия. Приятели, не се заблуждавайте - общите избори, пред които сме изправени на 12 декември, са най-важните избори за Шотландия в нашия живот. Бъдещето на страната ни е на дневен ред и няма никакво подозрение, че Шотландия стои на кръстопът. Един път е бъдеще, което ще ни се диктува от хрумванията на Борис Джонсън. Там, където намаляването на налозите за най-богатите има преимущество пред народа и публичните услуги - това не е Шотландия, която желаеме! “ – съобщи Стърджън.
„ По този път, където Шотландия е оставена отвън европейското семейство срещу нашата воля. Бъдеще, в което Обединеното кралство се самоунищожава. Бъдеще, в което има враждебна среда за мигрантите. Това не е Шотландия, която желаеме. Шотландия, която търсим, е отворена, приветлива и разнообразна, “ продължи безапелационно Стърджън.
Лидерът на ШНП нападна държавното управление на Борис Джонсън, като съобщи, че то няма да се опълчи на настояванията на Доналд Тръмп и Брекзит може да отслаби здравно-осигурителната система и правата на служащите.
Тя продължи: „ Има доста по-добра опция - а не държавното управление на Обединеното кралство, формирано от Лейбъристката партия, което даже не може да дефинира своята позиция за Брекзит.
„ Дните, в които Шотландия би трябвало да избира по-малката от две несгоди - тези дни би трябвало да приключат. “
Обръщайки се към премиера Борис Джонсън и водача на английските лейбъристи Джереми Корбин, Стърджън сподели: „ Нека изпратя известие и на двамата. Защо се страхувате толкоз доста от същински спор? Аз ще дебатирам с всеки от вас, или и с двамата, когато и да е.
„ По-добрата опция за страната ни е да вземем бъдещето си в свои ръце и да се превърнем в самостоятелна страна, която влага в своя народ и влага в обществени услуги, а не в Брекзит
„ Трябва да излезем всеобщо и да гласуваме на тези избори, с цел да избягаме от хаоса и мизерията на Брекзит, да гласуваме, с цел да сложим бъдещето на Шотландия в ръцете на шотландците.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР