Главоболието, раздразнителността и неврозите могат да бъдат страничен ефект от

...
Главоболието, раздразнителността и неврозите могат да бъдат страничен ефект от
Коментари Харесай

Невропсихолог съветва: Ходете повече пеша, за да избегнете последствията от онлайн комуникацията

Главоболието, раздразнителността и неврозите могат да бъдат непряк резултат от продължителната и видеоконферентните връзки, съобщи невропсихологът Ирина Хвингия пред радио Sputnik, оповестява БГНЕС. Редовното претоварване на зрителния анализатор вследствие на дълги видеоконферентни диалози може да повлияе отрицателно на здравето и да аргументи съществени болести, означи тя.
" Ако ние с вас гледаме видеоконференция посредством Zoom или Skype, тогава образният анализатор е претрупан, а тогава човек става по-раздразнителен, по-трудно е да се адаптирате към новите задания, човек се уморява по-бързо от осъществяването на всяка задача, заран се разсънва изтощен, без значение какъв брой часа спи. Това е първият симптом на невроза ", предизвести Хвингия. Невропсихологът поучава, в случай че е допустимо, по време на онлайн връзката да се ограничи натоварването на очите .
 Наши възпитаници дискутират в Харвард качеството на онлайн образованието Наши възпитаници дискутират в Харвард качеството на онлайн образованието
Ученици от столичното 125 СУ „ Боян Пенев “ се включиха в онлайн семинар „ Да се учим от нашите възпитаници “, организи...
" При някои видеоконферентни връзки, когато е допустимо изключвайте облика, оставяйки единствено звука, с цел да дадете на очите си малко отмора. Най-важното е да разберете, че не можете да бъдете пред екраните на електронни устройства в продължение на часове ”, поучава експертът. След края на работния или образователния ден пред електронно устройство избягвайте сърфирането в обществените мрежи. Препоръката на лекаря е да ходите повече пешком и да дишате чист въздух , когато времето го разрешава.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР