Главното мюфтийство на Република България излезе с позиция, наречена ОСЪДИТЕЛНА

...
Главното мюфтийство на Република България излезе с позиция, наречена ОСЪДИТЕЛНА
Коментари Харесай

Мюфтийството ни за карикатурата на Ердоган: Шарли Ебдо е сатанинско списание, дъно на безсрамието |

Главното мюфтийство на Република България излезе с позиция, наречена " ОСЪДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТНОСНО ПОСЛЕДНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ НА СПИСАНИЕ ШАРЛИ ЕБДО ". В нея се показва, че последната корица на карикатурното издание " Шарли Ебдо ", на която е изобразен турският президент Реджеп Тайип Ердоган, е " дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на незачитането на човешките права и достолепие ".

Според българското мюфтийство френският президент Еманюел Макрон бил тръгнал по стъпките на неофашисткия метод на водене на политика и изразителност.

Освен това от религиозната институция на мюсюлманското изповедание дефинират Шарли Ебдо като " сатанинско списание " и декларират безапелационна позиция срещу " всяка демонстрация на посягане на религията, нейните светини и човешкото достойнствo ". 

" След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с оповестените карикатури, този път списание Шарли Ебдо e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско вероизповедание в Република България остро осъжда този непоносим опит за разпространяване на расизъм и ненавист. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от възприятие за човешко благовъзпитание и хуманизъм. Това е подигравка с личността и достолепието на хората ", показват от мюфтийството.

Ето и цялостния текст на позицията на Главното мюфтийство:

ОСЪДИТЕЛНА ДЕКЛАРАЦИЯ ОТНОСНО ПОСЛЕДНИТЕ ПУБЛИКАЦИИ НА СПИСАНИЕ ШАРЛИ ЕБДО

Корицата на последният брой на списание Шарли Ебдо удари дъното на безсрамието, дебелоочието, вулгарността и на не зачитането на човешките права и достолепие с този дръзновен опит на провокация. Свидетели сме на всичко това с помощта на окуражителните действия на президента Макрон, който е тръгнал по стъпките на неофашисткия метод на водене на политика и изразителност.

Остро порицаваме това сатанинско списание, което антагонизира нашия свят и пречист делегат Мухаммед (с.а.с). Мюсюлманско вероизповедание в България декларира своята безапелационна позиция срещу всяка демонстрация на посягане на религията, нейните светини и човешкото достойнствo.

След оскверняването на пратеника Мухаммед (с.а.с) с оповестените карикатури, този път списание Шарли Ебдо e взел на прицел и президента на Република Турция господин Реджеп Таййип Ердоган. Мюсюлманско вероизповедание в Република България остро осъжда този непоносим опит за разпространяване на расизъм и ненавист. Така наречените карикатури са гнусни и лишени от възприятие за човешко благовъзпитание и хуманизъм. Това е подигравка с личността и достолепието на хората.

Мюсюлманско вероизповедание още един път акцентира, че свободата на словото и на печата би трябвало да бъдат в границите на човешката нравственос и отговорност, да не погазва правата и свободите и да не накърнява другите. Ние следва да сме чувствителни към тематиките, които остро погазват личността, тъй като това е в основата на толерантността и положителното общуване сред другите в едно общество.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР