Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн.

...
Главното мюфтийство има 4700 имота и приход над 30 млн.
Коментари Харесай

Мюфтийството с 4700 имота и над 30 млн. лв. годишни приходи

Главното мюфтийство има 4700 парцела и доход над 30 млн. лева на година от наеми и ренти. Това разкри Николай Панков - шеф на кабинета на ръководителя на Висшия мюсюлмански съвет Недим Генджев във връзка абсурда към опрощаването на дълг от над 8 млн. лева на мюфтийството.

Тези ограничения бяха записани в признатия на първо четене Закон за вероизповеданията. И бяха подкрепени главно от ГЕРБ и Движение за права и свободи.

Панков твърди, че по-голяма част от парцелите се употребяват от деятели на Движение за права и свободи, а парите се взимат на ръка. "Ако Национална агенция за приходите си прави работата и прати сътрудници под прикритие вместо да ги праща на круизни кораби и в читалища, ще схванат по какъв начин стоят нещата ", съобщи той в телевизионно изявление в понеделник.

По думите му проектозаконът, с който се опрощават сякаш задължения на всички вероизповедания, в действителност е единствено за задълженията на мюфтийството и облагодетелства един човек и една институция

Днес министър председателят Бойко Борисов ще се срещне с патриарх Неофит и основния мюфтия Мустафа Хаджи поради измененията в Закона за вероизповеданията. Борисов отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че се е договорил с Движение за права и свободи да опрости задълженията против поддръжка за ръководството. Според министър-председателя в тази ситуация ставало дума за отбрана на националната сигурност.

Официалните сътрудници в ръководството "Обединени патриоти " обаче гласоподаваха срещу опрощаването на отговорностите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР