Главното е да осъзнаем, че досега столичната община се управляваше

...
Главното е да осъзнаем, че досега столичната община се управляваше
Коментари Харесай

Борис Бонев: Законът е направен така, че партиите винаги печелят

Главното е да осъзнаем, че до момента столичната община се управляваше безобразно и неконкурентно – едни и същи компании във всички сфери и браншове печелеха всички поръчки. Основното за развиването на стопанската система е конкурентната среда, а планове в тази посока няма. Това съобщи във видео изявление за „ Студио Банкеръ “ самостоятелният общински консултант Борис Бонев.

Вижте цялото изявление с Борис Бонев:

https://www.youtube.com/watch?v=a9fRfCvUZcM&feature=youtu.be

В изявлението Бонев сподели още:

Това е провалена страна. В неповторимото време, когато ние за първи път сме в клуба на най-напредналите и развитите, продължаваме като през 1990-те – обири на бизнеси, зализани олигарси. Една от водещите малките екрани непрекъснато се занимава с новия си притежател. Живеем в халюцинационен свят, в който медиите са пиари на олигарси – дали ще е изгнаника от Дубай, дали ще е зализания от „ Лудогорец “, все тази.

Парите сплотяват злите сили в общинския парламент. Някои от най-спорните имена, като Орлин Алексиев, към този момент не са част от съвета, само че нямам никакво съображение да считам, че неговите проксита не са там.

Ако се направи разбор на най-скандалните покупко-продажби и заменки, ще забележим избрани лица от привидно враждуващите лагери по какъв начин гласоподават дружно и единомислещо. Тук личи и генералният проблем на българската политическа класа – че зависимостите от мафиотски и олигархични кръгове заменят естествените диспути по осите ляво-дясно, модерно-традиционно.

Крайно време е да си дадем сметка, че единственият метод за решение на проблемите е гражданското общество да осъзнае силата, която има. В „ Спаси София “ започнахме като пет момчета, срещнали се инцидентно в един конгрес за строителство и архитектура. Сега кметът Фандъкова се изяснява по наши планове и сигнали. Направихме и по този начин, че публицистите да са по-знаещи и по-смели, когато питат.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР