Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски смята,

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски смята,
Коментари Харесай

Сирски: Принуден съм да отстранявам командири

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) Александър Сирски счита, че командирите на бригади са отговорни за проблемите на украинските войски в източното направление и сподели, че в някои случаи той е заставен да взема фрагменти решения.

„ Продължавам да работя на източния фронт. В рамките на три дни стана ясно за какво при едни и същи равнища на окомплектованост, въоръжение и военна техника едни бригади съумяват да удържат офанзиви и да задържат позиции, а други – не “, написа Сирски в канала си в Telegram.

Според него това преди всичко „ зависи от командира на бригадата, неговата степен на подготовка, опит, дарба за взимане на съответни и осведомени решения и схващане на цялостната отговорност за осъществяване на поставените задания “.

" Изпращам групи от експерти в обособени бригади, където има проблеми с образованието на личния състав, за предаване на опит и оказване на помощ. В някои случаи, когато командирът не управлява обстановката, а неговите дейности и команди съставляват директна опасност за живота и здравето на неговите подчинени, аз съм заставен да вземам кадрови решения “, означи той.

На 29 февруари Сирски призна, че ситуацията в направленията на Авдеевка и Запорожие остава мъчно за въоръжените сили на Украйна, а редица командири са позволили неточности в контрола върху обстановката.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР