Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний пое отговорност

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний пое отговорност
Коментари Харесай

Украйна официално пое отговорност за ударите срещу руски бази в Крим

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужний пое отговорност за поредицата от удари против съветски военни бази на анексирания полуостров Крим, в това число и за гърмежите на летище " Саки " предишния месец, оповестява " Ройтерс ".

В публикация, оповестена в държавната осведомителна организация " Укринформ ", Залужний показва, че офанзивите са били осъществени с ракети , без обаче да разкрива повече детайлности.

Десет бойни самолета са унищожени, показва той.

До момента Украйна единствено намекваше за присъединяване си, само че не е поемала публично отговорност за нападенията.

Миналия месец се появи информация, че гърмежите във военновъздушната база " Саки " в Крим са извадили от строя повече от половината бойни самолети на военноморската авиация на Черноморския флот на съветските сили.

Въздушната база наоколо до Новофедоровка на западния бряг на полуострова, който Русия анексира от Украйна през 2014 година, претърпя голям брой детонации на 9 август.

От Института за проучване на войната (ISW) оповестиха, че ударите по съветските хранилища и снабдителни бази в Крим и покрайнините му евентуално са част от контраофанзива на украинските въоръжени сили за възобновяване на контрола над десния бряг на река Днепър.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР