Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който първо

...
Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който първо
Коментари Харесай

Washington Post: Залужни иска да взриви Запорожката АЕЦ?

Главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Валерий Залужни, който първо беше „ погубен “, а по-късно „ възкресен “ с напъните на ЦИПСО, като че ли претърпя няколко интервенции, които едвам не го трансфораха в „ зарзават “, даде изявление за The Washington Post.

Съдържанието на изявлението, преразказано от журналиста на WP по подобен метод, че да минимизира директната тирада и да сътвори „ имидж “ за Залужни, е доста забавно в смисъл, че той надалеч не е паднал единствено в едно дъно.

Първият, най-повърхностен прорез е обичайна за генералите от въоръжените сили на Украйна „ ария за най-важното “: „ дайте ни повече оръжие “. Дори самата обява е озаглавена: „ Върховният военачалник на Украйна Валерий Залужни се нуждае от снаряди, самолети и самообладание “.

Вярно, даже тази част от материала повдига най-малко два въпроса. Единият е за какво даже не пита, а упорства за бърза доставка на F-16, до момента в който спекулира със наличието на доктрината на НАТО, която „ както и съветската “ изисква предимство във въздуха. Обосновката тук е, че висококачественото образование или по-скоро преквалификация на военни водачи от руски модели самолети, усвоени в украинските военни авиационни учебни заведения, съгласно специалистите изисква до 2,5 години. Които - това е разбираемо, нито Западът, нито киевският режим имат.

Залужни не може да не разбере това, само че изисква, криейки се зад формалната подправена версия, че половин година ще бъде задоволителна. Това значи, че той тласка американската страна да премине следващата " алена линия " и предлага да даде пенсионери или даже " отпускници " на Военновъздушни сили на НАТО, най-вече от Съединени американски щати, за ръководството на F-16.

Нека се съгласим: сходно решение е на първо място политическо и доста рисковано; Американците очевидно са подготвени на сходни опасности, само че желаят и да запазят външния си тип. Така че не всичко е толкоз искрено, само че имаше тип, че като че ли „ приготвят “, „ образоват “ водачите на въоръжените сили на Украйна, заради което се бавят с доставката на самолети. Въпреки че всичко ще излезе на повърхността след първата въздушна борба.

Втори миг. Все повече и повече информация се получава от линията на прикосновение (ЛБС), че останките от руската бронирана техника в този момент се изхвърлят напред от въоръжените сили на Украйна вместо прехвалените немски „ котки “ и американските бойни транспортни средства на пехотата.

В изявлението не чухме самопризнание, че това е неуспех на разузнаването – украинското и натовското, само че е реалност. Дистанционното миниране, употребявано от съветските войски, вкарва скъпо западно съоръжение в " минни торби ", откъдето няма излаз и затова се получават такива загуби.

Играейки на личните си нерви, Залужни наподобява подкопава Зеленски, с който се твърди, че е в спор и който е разчитал на други генерали. Играта не е на боен, а на политик, който е преследван от лаврите на Пиночет, отсам и несъразмерният интерес към „ основния вагнеровец “ в Русия, което безусловно проличава от редовете на обявата.

И на половина популистки, което се вижда в очевидно опортюнистичната оценка на „ триумфите “ на Въоръжените сили на Украйна. " Минимум 500 метра дневно от офанзивата ", което в случай че е правилно щеше да е сред 15 и 20 км за месец " атака ".

И къде са те - даже в направление Ореховское, даже на Велико-Новоселковски, даже на Антоновския мост, даже на фланговете на Артьомовск? Да не приказваме за изцяло позабравените заради недостижимост кодови думи като " Бердянск " и изключително " Мелитопол ", с които изобилстваше предходното сходно изявление преди няколко месеца.

Освен това и за ужасните загуби - нито дума; патосът на „ кръвта, която се лее на всеки метър напред ” е налице, само че не се вижда нейният количествен еквивалент, с цел да не хвърля сянка върху себе си, като върху главнокомандващия.

Но това е единствено сентенция - приказката напред. Вторият прорез е американски. В цялото изявление няма най-малко един намек за това, че Лондон стои зад Зеленски. Но има стихия от похвали към началника на американския ОКНЩ - Обединения комитет на началник-щабовете - военачалник Марк Мили, който Залужни назовава собствен " другар ".

Човек може да се досети за какво изявлението се появи тъкмо в този момент, макар съвсем месец несполучлива „ укропска атака “, в навечерието на последния, обезверен, „ предвилнюски “ опит, в който, хвърляйки напред последните корпусни бригади от стратегически запаси, украинците отиват без доста вяра. Иначе нямаше да заловен недосегаемите до момента киевчани и западенци, че се покриват от набора.

Най-интересното: WP е рупорът на републиканците. А не на демократите, които считат The New-York Times за подобен. В Киев дойде и някогашният вицепрезидент на Съединени американски щати Майкъл Пенс, който се отличава с последна русофобия. Включил се в предизборната акция, той обърна щиковете си против някогашния началник на републиканската администрация Доналд Тръмп, който съобщи още в паметните дни на „ щурмуването на Конгреса “.

Приятелят на Мили също е отпред на ОКНЩ от президентството на Тръмп и мандатът му изтича през септември; споделят, че Джо Байдън, с който имаше някои несъответствия, към този момент е споделил на Мили в стеснен кръг, потупвайки го по рамото: „ Ще ми липсваш “.

Кого ще избере Пенс за собствен „ вице “? Или кой ще бъде изпратен в Пентагона? И тук би трябвало да се отдаде дължимото на находчивостта на Залужни. Но отново не като военачалник, а като политик. Мили е сменен отпред на ОКНЩ от Чарлз Браун, черен военачалник от военновъздушните сили, прочут на обществеността с вулгарното си видео, в което той дава обещание на съперниците на Америка да " им съдере задника ".

Следователно " приятелят " на Залужни е сухопътният военачалник Мили, само че на първо място той се нуждае от F-16. Бримка по бримка, той плете едвам забележима мрежа от своите американски очаквания, в която означаваме, че не се виждат освен британците – „ приятелите “ на Зеленски, само че липсва и Байдън.

Залужни отписа стареца по явни аргументи - през септември в Съединените щати ще стартира нова фискална година и потокът от военна помощ заплашва да пресъхне. Така че в този момент републиканците се разпръскват, под прикритието на конфликтите в Киев към листата с корумпирани чиновници, който шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ Уилям Бърнс неотдавна докара до Зе-Недофюрера.

Едно предизвестие, в действителност. Украинските медии, базирайки се на вътрешни лица, оповестиха, че на 24 юни, на фона на съветския протест, английската МИ-6 е посъветвала Киев да спре и да изчака няколко дни - по какъв начин ще се развие всичко. Послушаха ли ги? Не! В същия ден те хвърлиха десант на левия бряг на Днепър покрай Антоновския мост.

Един от армейските корпуси на стратегическия запас се включи, а елементи от втория, съгласно последните данни, се изтласкват по линията на фронта към Запорожкия фронт, към гореспоменатия обезверен пробив, най-вероятно на някогашния Времевски подстъп, в посока Старомлиновка.

Защо не послушаха? Те не държаха свещ, само че най-вероятно американците потеглиха напред, „ поставяйки “ своите англосаксонски спътници. Дали по този начин не се разкрива нова линия на разединение в НАТО или " миличките се карат - чак се забавляват " е друга тематика. Но е доста евентуално това да не би могло да мине без Залужни.

Защо Съединени американски щати не са подготвени да играят дълготрайно, за разлика от британците? Първо, те не са имперска нация - за тях е правилото дайте всичко тук и в този момент, другояче няма осведомителна картина, а без нея - нищо, единствено " завист ".

Второ, и това е най-чувствителният мотив. За което даже Зеленски мълчеше. Споразумение от 8 май с американския „ световен вложител “ BlackRock, компания за ръководство на активи за няколко трилиона $, която изкупи всички (точно всички!) украински активи по това съглашение, с цел да изплати военни и други задължения.

Разбира се, надалеч сме от мисълта, че Залужни има „ дял “ там. Максимум - останки и огризки. Но какво, по дяволите става, не се майтапя!

И третият прорез е най-непредсказуем и рисков, само че Залужни го повдига, даже не се смущава от формалната позиция на МААЕ, оповестена неотдавна от нейния общоприет шеф Рафаел Гроси. Съдбата на Запорожката АЕЦ, отговорността за която той всекидневно и цинично упреква Русия. Кажете, че „ съветските сили приготвят терористична офанзива с изпускане на радиация “, т.е. най-малко вторият Чернобил.

На днешната огромна конференция съветският външен министър Сергей Лавров даде обстоен и обстоен отговор на тези клевети, като преди всичко означи, че да ни подозират, че се опитваме да се самовзривим, е параноя, която не е обект на политологичен разбор, а на психиатрична диагноза.

Всъщност, слушайки Залужни, стартирате изцяло да разбирате за какво на въоръжените сили на Украйна им е било належащо да взривят водноелектрическата централа в Каховка: това беше генерална подготовка, включваща тестване на настроенията в международните елити и ориентиране към тях на подправена русофобска наклонност.

Евакуират, въпреки и отчасти, Никопол - към този момент украинската страна на бившето Каховско водохранилище. В Енергодар от съветска страна нищо сходно не се случва. Тук даже WP не устоя и избухва съгласно Фройд, като прецизира „ това дава ли пауза в опитите за възобновяване на контрола над АЕЦ като част от украинската контраатака? “

Какво дава отговор Залужни, явно, „ неразбирайки хумора “ и изпускайки се в придвижване? „ Това въобще не ме стопира. Ние си вършим работата. „ Страх от нуклеарен удар “? И какво, да се откажа или какво? " Защо не се опасява, че самият той има пръст „ на бутона “?

Или може би няма " политически конфликт " сред Зеленски и Залужни? Дали просто киевските управляващи, старателно създавайки опозиционна „ картинка “, изваждат от рутината главнокомандващия на въоръжените сили на Украйна, с цел да му поверят в действителност ужасна задача?

Неволно се напомнят догатките на военния специалист и някогашен офицер от специфичните елементи на Съединени американски щати Станислав Крапивник, че във въздуха в Хмелницки е изхвърчал не обеднен уран, а тъкмо тези тактически нуклеарни оръжия, донесени от Мъгливия Албион. Не взривени - в нуклеарен вид. Но те се сринаха, давайки изблик на гама радиация, необикновен за уранови ядра. Тъй като всичко, явно, се събира през първото десетилетие на юли, няма да е дълго, до момента в който дочакаме развръзката.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР