Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отхвърли настояването на премиера

...
Главният здравен инспектор доц. Ангел Кунчев отхвърли настояването на премиера
Коментари Харесай

Ангел Кунчев отхвърли искането на премиера за COVID дебат

Главният здравен контрольор доцент Ангел Кунчев отхвърли настояването на премиера Бойко Борисов за образуване на медицински обществен спор за ковид.

“Аз имам негативно мнение за един подобен спор, тъй като ние няма да се съберем да си приказваме, а да си викаме “, сподели Кунчев пред БНР. Той е заместник-председател на Националния действен щаб за справяне с коронавирусната зараза.

Доц. Кунчев опроверга и казаното от премиера преди месец, че ограниченията се разхлабват, тъй като експертите му били обяснили, че вирусът е измършавял. Експертът сподели, че има доказателства, че вирусът се популяризира по-лесно, само че не и че се прекарва по-лесно от хората. Така и не стана ясно кой експерти са обяснили това на премиера, който пусна даже публиката на стадионите по искане на фенклубовете.

За митингите и рисковете от разпространението на болестта, Кунчев прикани хората към отговорно държание: “Както се държим, такива плодове ще берем единствено 4-5 дни по-късно “. Той означи като позитивен обстоятелството, че доста от хората на демонстрациите са били с маски и са спазвали отдалеченост.

Притеснителен е броят на хората в болница
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР