Главният здравен държавен инспектор доц д-р Ангел Кунчев заяви в

...
Главният здравен държавен инспектор доц д-р Ангел Кунчев заяви в
Коментари Харесай

Д-р Кунчев: Няма бум на грип

Главният здравен държавен контрольор доц доктор Ангел Кунчев съобщи в студиото на утринния блок на Българска национална телевизия, че взрив на грип няма, като в близко бъдеще не се чака рипна зараза. По думите му, става дума за леки респираторни болести, за които в множеството случаи не се постанова лекарска интервенция.

Вижте повече във видеото:

Няма взрив на грип, става дума за други респираторни болести, които протичат относително леко с болки в гърлото или кашлица. Това съобщи основният държавен здравен контрольор. Той посочи, че хора с респираторни болести или дребни деца е редно да се извърнат към лекарска помощ. Той добави, че грипна вълна не се чака.

Нормалният метод на живот за децата не е да се държат в стерилна среда, посочи доктор Кунчев.
доцент доктор Ангел Кунчев, основен държавен здравен контрольор: Детето, попаднало в колектив, ще се срещне с такива вируси, ще ги прекара и ще натрупа антитела. Ще построява имунната си система.
Д-р Кунчев разяснява и честите ухапвания от кърлежи. Той посочи, че в множеството случаи кърлежът може да се махне не от доктор, само че би трябвало да се направи със предпазена ръка. По думите му, колкото по-скоро се махне кърлежът, толкоз по-добре. Това става с въртеливи придвижвания, само че кърлежът не трябва да се мачка и деформира. Ако кърлежът е стоял впит дълго време, може да се обърнем към доктор.

Не всяко охапване е рисково. Въпреки това, хората, намерили кърлеж по себе си, би трябвало да се наблюдават за повишение на температурата и друга сипмптоматика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР