Главният заподозрян за вчерашната атака край старата редакция на Шарли

...
Главният заподозрян за вчерашната атака край старата редакция на Шарли
Коментари Харесай

18-годишен пакистанец е терористът, който атакува със сатър край старата редакция на Шарли Ебдо

Главният обвинен за вчерашната офанзива край остарялата редакция на " Шарли Ебдо ", който рани със сатър двама души, е признал за действието си. Той е 18-годишен пакистанец. Френската полиция задържа общо седем души за офанзивата, избрана от управляващите като терористичен акт, заяви Българска национална телевизия.

Младият пакистанец с малко име Али е арестуван съвсем незабавно, откакто е ранил мъж и жена от осведомителна организация в Париж. Арестуван е на 500 м от мястото на престъплението. Роденият в Исламабад юноша е живял с няколко свои сънародници в предградие на френската столица. Петима от тях са измежду задържаните.

Властите нямат подозрение за характера на случилото се край остарялата редакция на " Шарли Ебдо ".

" Очевидно това е акт на ислямистки тероризъм . Прокуратурата е сезирана за тероризъм. Случи се на улицата, където беше " Шарли Ебдо ". Начинът на деяние е на ислямистки терористи. Това е нова кървава офанзива против нашата страна, против публицисти ", съобщи министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен.

Младият пакистанец е признал за действието си преди началото на разпита, извършен с преводач.

Според френски медии той бил подбуден от повторната обява на карикатури на пророка Мохамед от " Шарли Ебдо ", които не могъл да понесе. Искал да нападна публицисти от сатиричното издание и мислел, че то още се обитава на остарелия си адрес.

Заподозреният дошъл във Франция преди три години, като непридружаван малолетен. Смята се обаче, че е бил по-възрастен. Не е прочут на службите, не са засечени признаци на радикализация у него, само че е бил задържан за владеене на неразрешено оръжие - отвертка.

Елисейският замък изрази поддръжка и взаимност с околните на потърпевшите през вчерашния ден.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР