Главният виросолог в националния оперативен щаб и директор на центъра

...
Главният виросолог в националния оперативен щаб и директор на центъра
Коментари Харесай

Професор Кантарджиев провери мерките срещу коронавируса в Монтана /снимки/

Главният виросолог в националния действен щаб и шеф на центъра за заразни и паразитни заболявания професор Тодор Кантарджиев през днешния ден ревизира организацията на общинския пазар в Монтана.
Причината за визитата е заповедта на министъра на опазването на здравето за въвеждане на строги ограничения в фермерските пазари от началото на сезона. Професор Кантарджиев обиколи пазара дружно с кмета на Монтана Златко Живков, регионалния шеф Росен Белчев и шефа на районната здравна ревизия доктор Елена Борисова. Той даде точни инструкции къде да бъдат сложени маркерите за прекосяване, осведомителните табели и по какъв начин да се усили дистанцията сред търговците.
Преди огледа на пазара професор Кантарджиев за следващ път изясни пред публицисти за какво има вяра в ограниченията. Той акцентира, че математическият разбор, с който се пресмята на какъв брой дни се удвояват случаите на COVID-19 в страната демонстрира, че ограниченията работят. Увеличаването на тези дни е белег за адекватност. В началото случаите са се удвоявали на 4-5 дни, в този момент се удвояват на 12-13 дни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР