Главният учен по изкуствен интелект на Meta заяви, че най-големият

...
Главният учен по изкуствен интелект на Meta заяви, че най-големият
Коментари Харесай

Водещият учен на Meta обвини NVIDIA, че „доставя ИИ оръжия“ за войната

Главният академик по изкуствен интелект на Meta съобщи, че най-големият производител на чипове в света NVIDIA доставя „ оръжия “ за тотална война с всеобщо потребление на изкуствен интелект.

Войната на изкуствения разсъдък, за която приказва Ян Лекун, е стремежът да се сътвори общ изкуствен интелект (AGI – Artificial general intelligence) – изкуствен интелект, който има способността да схваща, учи и ползва познания в необятен набор от задания на равнище, сравнимо или по-високо от човешкия разсъдък.

В прочут смисъл Лекун е прав. NVIDIA е една от най-стойностните компании в света, със забележителен набор от чипове за изкуствен интелект, които надминават нейните съперници в осъществяването на изключително комплицираните задания благодарение на изкуствен интелект.

LeCun възприема настоящето положение на промишлеността като „ непрекъснато еволюиращо полесражение “, като приписва на основния изпълнителен шеф и съосновател на NVIDIA Дженсен Хуанг снабдяването с муниции под формата на първокласни чипове с изкуствен интелект.

„ Познавам Дженсен [Хуанг] “, сподели Лекун по време на 10-годишнината на екипа на Meta за фундаментални проучвания на изкуствения разсъдък (FAIR), оповестява CNBC. „ Има ИИ война и той доставя оръжията “.

″Ако считате, че AGI към този момент е на дневен ред, значи би трябвало да купите толкоз графични процесори колкото можете “, добави Лекун.

Той акцентира, че защото откривателите и технолозите работят за реализиране на AGI, търсенето на графични процесори се усилва.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР