Главният треньор в СКВТ “Черноморец” Петър Йонов вече има помощник

...
Главният треньор в СКВТ “Черноморец” Петър Йонов вече има помощник
Коментари Харесай

Сръбски треньор пристигна в Черноморец

Главният треньор в СКВТ “Черноморец” Петър Йонов към този момент има асистент в лицето на сръбския си сътрудник Живислав Живанович Жика. Специалистът по водна топка дойде в Бургас и бе осведомен със структурата на клуба. На открития басейн “Флора” Жика оказва помощ в тренировките на състезателите в детските гарнитури на школата.

Живислав Жика е един от тримата сръбски експерти, взели участие в написването на програмата за подготовка на сръбския народен тим по водна топка - мъже за олимпийския цикъл - Токио 2020.

66-годишният сърбин е ген. секретар на ватерполната федерация на Южна Сърбия и районен селекционер, ген.секретар на Треньорското съдружие по водна топка в Сърбия, а от 10 години е и в структурния съвет, отговарящ за правенето на национални стратегии за олимпийска подготовка и развиване на водната топка в страната.

През 2009 година отпред на женския отбор доближава до 6-о място на Универсиадата в Белград, а през същата година се класира трети в света с националния тим, юноши до 20 година

Жика е бил треньор на тимове от сръбската „ А” лига като „ Шабац”, „ Лесковац”, „ Раднички” /Крагуевац/. С последния печели шампионската купа на страната – мъже.

Живислав Живанович Жика дойде в Бургас по покана на ръководителя на СКВТ „ Черноморец” Петър Йонов. Двамата се договориха за това в края на предходната година.

Другият експерт в спортно-техническия щаб на „ Черноморец” е Славчо Каменов. Той е прочут треньор в плуването, под чието управление са се подготвяли доста български плувци.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР