Главният треньор на Газпром Югра (Сургут) Рафаел Хабибулин даде официално

...
Главният треньор на Газпром Югра (Сургут) Рафаел Хабибулин даде официално
Коментари Харесай

От Газпром обясниха защо се е провалил договора на Теодор Салпаров

Главният треньор на Газпром Югра (Сургут) Рафаел Хабибулин даде публично изказване за какво не са подписали контракт с Теодор Салпаров за новия сезон в съветската Суперлига.
 Първо в Sportal.bg: Пропадна оставането за втора година на Теодор Салпаров в Сургут

Преди дни родният национал, който през миналия сезон игра за съветския Газпром Югра, разгласи особено пред Sportal.bg , че клубът се отхвърля услугите му за идващия сезон, за което е схванал инцидентно.



„ Поведението на Рафаел Талгатович не е джентълменско. Три пъти говорихме за новия сезон, той сподели, че разчита на мен. Договорът не беше подписан, само че всичко беше на почтена дума “, цитира Салпаров телеграм-канал Keep the ball flying. Според българския легионер, договорът му от 150 000 евро се счита за прекомерно безценен.

„ Изявлението на Салпаров ме изненадва. Последният ни диалог с него беше през април. Тогава в действителност обсъдихме разнообразни разновидности. За мен беше забавно да го видя като треньор на играчи. Да помогне на Чанчиков, да застане на крилото и да го застрахова. Но нямаше конкретика и още повече, че не се говореше за цифри - сподели основният треньор на Газпром-Югра Рафаел Хабибулин в изявление за " БИЗНЕС онлайн ".




- Ако съм дал дума, за мен това е закон. Затова фразата, че не се държа като благородник, е обидна за мен. Теодор Салпаров трябваше да разбере, че светът се е трансформирал от април, не е ясно какво въобще ще се случи с волейбола. С новия формат на съветското състезание привличането на 38-годишно либеро е изцяло безперспективно. За страдание той не се свърза с мен, не разговаряхме и в този момент е малко евентуално това да се случи “, сподели Хабибулин.

Салпаров се причисли към Газпром-Югра през ноември 2019 година. Преди това той към този момент игра в Сургут през сезон 2005/06. След това бе част от Динамо (Москва) (2006/07, 2009/10) и Зенит (Казан) (2014 - 2017), с които три пъти завоюва Шампионска лига.

Газпром зае 9-то място в съветско състезание. Девет играчи напуснаха клуба в извънсезонния сезон. Сред новодошлите в тима има състезател, приближаващ от италианското състезание ( Родион Мискевич ) и един волейболист от съветската Суперлига ( Иван Никишин. Всички останали са от младежкия тим на клуба.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР