Главният селекционер в "Академия Лудогорец" - Валентин Станчев, бе специален

...
Главният селекционер в "Академия Лудогорец" - Валентин Станчев, бе специален
Коментари Харесай

Шефът на Академия Лудогорец: Виждам скоро юноша в първия отбор

Главният селекционер в "Академия Лудогорец " - Валентин Станчев, бе специфичен посетител в предаването "Домът на футбола " по DIEMA SPORT. Шефът на школата на разградските "орли " призна, че вижда индикации скоро време да забележим състезател от школата в първия отбор на осемкратния български първенец. Същевременно Станчев зачекна всичко забавно, което се случва в тима от "Лудогорец Арена ", възможностите в Европа, триумфите в България и идващите футболни години, които следват за "зелените " от Разград.

„ Неслучайно слоганът на Лудогорец е „ Най-доброто предстои”. Важно е да приготвяме и усъвършенстваме най-хубавите гении на България, както го вършим до ден сегашен. Вършим добра работа в „ Академия Лудогорец”. На фона на изискванията, които имаме, от ден на ден футболисти се построяват, а също по този начин вторият тим на отбора е формиран от футболисти на школата. Голяма част са и в другите тимове от Втора лига, което е отзив за добра работа”, стартира Станчев.

„ Възможно е да забележим млад състезател в първия тим на Лудогорец. Има футболисти, които са подготвени и да останат „ с единия крайник в съблекалнята”. Трябва време и самообладание, само че имат скъп опит към тях. Учат се от батковците, които са изключителни експерти и оказват помощ и имам вяра, че скоро ще има футболист в първия тим на Лудогорец”, продължи той.

За Лудогорец – ЦСКА 0:0:

„ 0:0 заблуждава за истината в мача. Мачът бе двуостър, само че в огромна част от мача самодейността беше за Лудогорец. За наш шанс не получихме гол в последната минута, само че на мен ми направи отрицателно усещане, че последните няколко кръга има наклонност, която може би от боязън или неточности, съдиите не виждат очевадни нарушавания в наш ущърб. Визирам случая с Кешеру, както и с Локомотив Пловдив преди този момент. Всички са безапелационни, че това са неточности на съдията”, подчертава той.

„ Трябва всички да се концентрираме какво футболно става на терена. Да оставим съдиите и да не мислим, че всичко е плод на напън, страст или обвързаност към някой клуб. Греши се и в Европа, само че тук се подчертава прекомерно доста. Първенството е доста дълго. Форматът му демонстрира, че няма значение кой тим е „ дръпнал”. Важна е пролетта, плейофната фаза, тимът да бъде в оптимална форма. Прави ми усещане, че много тимове направиха селекция и положителни тимове и ми се коства, че ще е по-непредвидим шампионата”, приказва още Станчев.

„ В мача ми хареса, че и двата тима не се опасяваха да играят футбол. Опитваха се да се надиграват, търсят успеха. За всички беше ясно, че този мач не взема решение нищо. Може би ЦСКА бяха с една концепция с по-голяма мисъл за отбраната. Чакаха си шанса, пристигна, само че не го оползотвориха, само че като цяло огромните дербита в България ще протичат по подобен метод. Равенствата напоследък ги извинявам с малшанс, а не неумения. Има и отмалялост във футболистите след двата тежки мача в евротурнирите.

Лудогорец в Европа и efbet Лига и ротациите в състава:

„ Имаме ширина в състава, само че не забравяйте, че в предходните години Лудогорец игра на два пъти в Шампионска лига и Лига Европа. Със всяко едно присъединяване си научаваха урока, както и в този момент, защото тимът знае по какъв начин да си разпредели силите. Щабът знае по какъв начин да ротира играчите, с цел да бъдат футболистите свежи да търсят успеха с нападателна игра и предпочитание за комбинативност, удари, положения. Мотивацията се въздейства от Европа – неизбежно. Отразява се всичко там в такива мачове и е сложна пренастройката. Пътуванията в България са комплицирани и сигурно всеки проблем ще има проблем, само че поради това, че към този момент има огромен брой опитни играчи, това ще се отрази по-слабо на Лудогорец”, показа той.

За новите играчи в отбора:

„ Сигурно е, че когато дойдат нови играчи, се дава опция на треньора да разнообразява. Със сигурност играчите, които пристигнаха са на високо равнище, само че им би трябвало време за сработване и напасване. Чисто тактически. Начинът, по който Лудогорец играе – нападна и пази. Оттам, където идват, може би играят друг футбол и им би трябвало време да се „ нанюхат”. Чисто логичен българските тимове са ощетени от формите в Европа. Няма време за подготовка и отмора и е разумно в този ранен стадий, както беше с Ференцварош, да отпаднеш. Там имаше малшанс, който съпътстваше нашия тим. Мачът в Унгария бе равносилен, където плод на неприятно стичане на събитията – паднахме. После изпуснахме дузпа и прекърши възможен напредък в тима. Тимът нямаше по какъв начин да бъде в оптимална форма. На никой не му е прелестно от отпадания, само че при нас в никакъв случай нещата не се вършат „ от през днешния ден за утре”. Няма безгрешни клубове, само че посоката е вярна. Посоката е ясна, че за едно възобновяване и така наречен смяна в тима и метода на игра – би трябвало време”, удостовери Станчев.

Марселиньо и отношението му към клуба:

„ Убеден съм, че той си е взел нужната поука. Да, направи неточност. Адекватно беше решението на треньора. Той е състезател, който е дал доста на тима. Аз съм сюрпризиран от неговото държание, само че може би той е посочил своите доводи. Разбрал е, че е сбъркал, защото е неприятен образец за всички. Може би след няколко диалози с треньорите се е стигнало до това решение. Бъдете сигурни, че не е било прочувствено, както за изваждането, по този начин и за връщането му в отбора”, продължи той.

„ Като всяко нещо в живота, по този начин и във футбола за всеки човек има начало и край. Екипът знае, че доста добре знае какво прави и употребява максимума от даден състезател. За всеки краят ще пристигна, когато той няма какво повече да даде на Лудогорец”.

„ Нека не слагаме каруцата пред коня, само че е резонно да продължим напред. Сравнявайки идващият съперник, считам, че Лудогорец е класа над него. Трябва да имаме шанс и да си вкарваме ситуациите. Смятам, че сме по-добрият тим.

За ЦСКА:

„ Мисля, че ЦСКА има своите шансове у нас. Практиката в Европа демонстрира, че резултат 1:1 е реализуем за българския отбор. Още повече, че Зоря Луганск не е фактор в Европа. Важно е по какъв начин ще се развие мача им и дали няма умората да си каже своята дума. Въпреки че първият мач приключи 1:1, мисля, че възможностите са 50:50. Може да се каже, че се веселя от това, което реализирах, до момента в който играх в ЦСКА. Имахме мощни резултати, оставих другарства на всички места. Сега съм съсредоточен върху работата си в Лудогорец, която ми дава наслаждение и желая да продължа да я правя както трябва”, приключи Валентин Станчев.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР