Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиненията на

...
Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиненията на
Коментари Харесай

Президентският секретар към Гешев: Защо позволихте Божков да избяга?

Главният секретар на президентството Димитър Стоянов отговори на обвиняванията на прокуратурата с 6 въпроса. Единият от тях е " В какво тъкмо се състои поддръжката на президента Радев за избраните от основния прокурор като " бегълци от правораздаването? ".

По-рано през днешния ден в следващо изказване в Туитър (Twitter) основният прокурор Иван Гешев упрекна президента Румен Радев в поддръжка за укриващи се обвинени. " Политици и олигарси да заплащат на провокатори, с цел да употребят гражданската сила, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията - Радев, поддържа бегълците от правораздаването ", написа Гешев. 

В отговор пък Димитър Стоянов попита: " Къде в Конституцията е записано, че президентът би трябвало да е обединител на нацията " и припомня - Конституционният съд е дал тълкувателно определение какво значи " олицетворяване на единството на нацията? "

Останалите въпроси, представени от Българска национална телевизия, са: " Защо господин основен прокурор позволихте Божков да избяга от така наречен правораздаване?; Може ли да посочите сметките с финансови средства за така наречен платени митинги?; Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и изчезналите над 700 млн. в бюджета, както и аргументите за честите визити на един ПР, вие се занимавате с интриги?; Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и освен с него? "

" Не чакам отговор тъй като сте конфигуриран, с цел да не давате отговори ", написа още основният секретар на президентството.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР