Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, отговори

...
Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, отговори
Коментари Харесай

Димитър Стоянов към Гешев във „Фейсбук“: Защо позволихте Божков да избяга от т. нар. правосъдие?

Главният секретар на президента Румен Радев - Димитър Стоянов, отговори на основния прокурор Иван Гешев във „ Facebook “ и насочи въпроси към него. Той обаче написа, че не чака отговор, тъй като обвинител №1 e ”инсталиран, с цел да не давате отговори”.

Ето какво написа Стоянов:

Гешев: " Политици и олигарси да заплащат на провокатори, с цел да употребят гражданската сила, не е ново. Новото е, че този, който следваше да е обединител на нацията – Радев, поддържа бегълците от правораздаването. Ние продължаваме в името на бъдещето на Родината "
Главният секретар на президента: Обиските демонстрират краха на ръководството „ Борисов – Пеевски “ „ Все още съм основен секретар и няма причина да не бъда подобен “, акцентира Димитър Стоянов
А ето и въпросите:

1. Може ли да посочите в какво тъкмо се състои поддръжката на президента Радев за избраните от Вас като бегълци от правораздаването?

2. Къде в Конституцията на Република България е записано, че президентът би трябвало да е обединител на нацията? Надявам се, че вършиме разлика сред обединител и олицетворяващ единството на нацията (последното е записано в чл.92(1) от КРБ). Освен това в КД25/1995 година, уважаемият Конституционен съд е дал тълкувателно определение какво значи " олицетворяване на единството на нацията "

3. Защо господин основен прокурор позволихте Божков да избяга от така наречен правораздаване?
Димитър Стоянов: Не виждам топла връзка сред президента Радев и Бобоков Главният секретар на президента уточни, че най-вероятно чатът сред президента и предприемача е действителен, само че прикани да се популяризира цялата преписка
4. Може ли да посочите сметките с финансови средства за така наречен платени митинги?

5. Защо вместо да разкриете истината за корупционните схеми на Божков с изпълнителната власт и изчезналите над 700 млн. в бюджета, както и аргументите за честите визити на един ПР, вие се занимавате с интриги?

6. Кога ще публикувате чатовете на премиера, министри и депутати с Божков и освен с него?

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР