Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов и директорът на

...
Главният секретар на МВР комисар Ивайло Иванов и директорът на
Коментари Харесай

МВР: Изпълнителният директор на Локомотив е задържан, повдигнато му е обвинение

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи комисар Ивайло Иванов и шефът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Георги Хаджиев дадоха брифинг след абсурда на футболната среща от Втора лига Локомотив (София) и Хебър (Пазарджик). Иванов удостовери информацията, че измежду арестуваните изпълнителният шеф на " железничарите " Бойчо Величков. Освен някогашния национал в ареста са се озовали още четирима души.
 Арестуваха една от огромните митове на Локо (Сф)?
" Отговорността за реда на мача и опазването на публичния ред носят отговорниците в клуба-организатор. Парадоксално е, че в тази ситуация на стадион " Локомотив " уредникът е и основател на случая. В 16:20 часа на 30-ти ноември има подаден сигнал на телефон 112. Веднага са пренасочени екипи, които отиват на място. Там са открити и потърпевшите лица. Това са формалните лица от ФК Хебър, незабавно е стартирано да се работи с тях. Установени са петима лица. Призовани са две лица във Второ РПУ, другите трима са издирени и доведени в същото полицейско ръководство. На всички е наложена мярка задържане за 24 часа по Закона за Министерство на вътрешните работи, след което материалите са докладвани в прокуратурата. Образувано е досъдебно произвеждане по член 131 от Наказателен кодекс за причиняване на лека телесна щета по хулигански подбуди. Направени са и съответните съдебно-медицински експертизи. Повдигати са обвинявания на трима от лицата, потвърдена е тяхната съпричастност. Паричната гаранция на едното лице е в размер на 2000 лв., на другите привлечени лица е по 1000 лв. ", разкри старши комисар Хаджиев.
 Босът на Хебър: Биха ни като магарета, Локо (София) би трябвало да бъде закрит (видео)
" По време на провеждането на едно спортно мероприятие, клубът, който го провежда, би трябвало да подсигурява сигурността и реда. В случая се оказва, че уредникът нарушава този ред. Държавата никога няма да толерира такова отношение и ще вземем нужните ограничения. Не би трябвало да се отива на спортно мероприятие като на война. На трибуните би трябвало да се любуваме на уменията на спортистите, а не да се чудим по какъв начин да се предпазим от такива недобросъвестни хора. На началника на отдел " Охранителна полиция " комисар Радо Стойнев е разпоредено да направи инспекция на охранителната компания. Това е неприемливо, няма да допуснем това да се случва на спортните мероприятия. Преди всяка намира се прави разбор от нас. Когато се реши, че срещата е рискова, се намесваме, дори самите клубове да не желаят. Категорично стюардите от частната охранителна компания не са си свършили работата. Не желая да упреквам и самите почитатели, тъй като те са се подвели от своето управление. Единият от арестуваните, на който е повдигнато обвиняване, е изпълнителният шеф, който е и чиновник по сигурността на дадения клуб. Феновете са подвластни на страстта, увличат се. Случката се е случило при изравнителния гол ", добави комисар Иванов. Втора лига 17 кръг, събота 30 ноември  Локомотив (София) 3:3краен резулат  Хебър (Пазарджик)
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР