Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да проявяват

...
Главният секретар на МВР Ивайло Иванов призова гражданите да проявяват
Коментари Харесай

Засилени мерки за сигурност по Великден


Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов прикани жителите да демонстрират приемливост и зоркост, изключително тук-там, където ще има скупчване на хора по Великден.

Във връзка с запазване на реда по време на Великденските празници е основана нужната организация с сътрудниците от Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, означи на брифинг заместник-директорът на Групово дело “Национална полиция “ старши комисар Тодор Гребенаров.

Той разясни, че към този момент са обследвани всички църкви и манастири, където ще има богослужения. Направени са разстановки на сили и средства за обезпечаване на сигурността на мероприятията. Пътните служители на реда ще обезпечат безпрепятственото прекосяване и облекчение трафика към храмовете. Засилено полицейско наличие ще има на други места, къде ще има по-голямо скупчване на хора. Организация на работа има и на всички места, където се правят поправки по автомагистралите и първокласните пътища, с цел да може при нужда да се контролира придвижването, добави още “ старши комисар Гребенаров.

Главен комисар Николов, шеф на ГДПБЗН заяви, че по отношение на идните празници са тествани 1607 обекта, в които се правят богослужения. Целта им е да се плануват и избегнат рискови обстановки и пораждане на произшествия, поради предстоящото скупчване на доста хора. В храмовете е обърнато изключително внимание на редовността на електрическите съоръжения, обезопасяване на местата за палене на свещи, средствата за пожарогасене, обезпечаване на условия за незабавна евакуация.

Над 1500 пожарникари ще бъдат дежурни по време на Великденските празници, в това число и на територията на храмовете и ще обезпечават пожарната сигурност на жителите по време на църковните богослужения.

Заместник-директорът на ГДГП ст. комисар Б. Костадинов осведоми, че са взети нужните ограничения във връзка с техническото обезпечаване и персоналния състав на граничните пунктове във връзка на идните пътувания. Организирани са мероприятия с оглед усъвършенстване на трафика.

Проведени са срещи с ръководителите на съпределните гранични пунктове, както и на взаимните Граничен контролно-пропусквателен пункт, за договаряне на общи ограничения за ускорение на инспекциите през почивните дни. Заместник-директорът на Гранична полиция прикани пътуващите в чужбина да ревизират авансово валидността на персоналните си документи. Непълнолетните български жители, които пътуват непридружени, да носят нотариално заверена декларация от отсъстващия родител и копие от нея, което при излизане от страната остава на граничния пункт.

Със взаимна заповед сред АПИ, Групово дело „ Национална полиция “ и ИААА от на следващия ден от 16 до 22 часа ще бъде лимитирано придвижването на тежкотоварни коли над 12 тона. Целта на всички старания, които следва да положат всички свързани с организацията на придвижването институции, е да контролираме трафика в проблематичните места по републиканските пътища и най-много по автомагистралите, тъй че да създадем оптималната проходимост на пътните артерии, съобщи районният министър Петя Аврамова. Тя моли всички водачи да демонстрират схващане и самообладание и да съблюдават Закона за придвижване по пътищата и пътната маркировка, в секторите с ремонтни действия. Актуална информация за пътната конюнктура ще може да се получава на уеб страницата на АПИ и телефона на ситуационния център – 0700 130 20, добави министър Аврамова.

Повишена е степента на сигурност по гарите, летищата и пристанищата. Мерките включват инспекция на всички сигнално-охранителни системи. Видеонаблюдението и контролът са тествани и тествани, персоналният състав е инструктиран, означи транспортният министър Росен Желязков. Той посочи, че това са нормални превантивни ограничения, няма изключителна нужда.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР