Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разговаря с

...
Главният секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров разговаря с
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР се срещна с шефа на Европол

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров беседва с изпълнителния шеф на Европол Катрин де Бол в границите на провеждащия се в Рим двудневен интернационален конгрес за правоприлагане, отдаден на предотвратяването на злоупотребите с финансови средства на Европейския съюз в подтекста на проектите за възобновяване на страните членки, заяви Българска национална телевизия.

Във форума, домакинстван от Министерството на вътрешните работи на Италия и проведен взаимно с Европол, взе участие българска делегация, водена от основния секретар на Министерство на вътрешните работи.

По време на диалога с госпожа Катрин де Бол основен комисар Тодоров открои като извънредно значим и настоящ въпроса за битката със злоупотребите с финансови средства от Европейски Съюз.

" Разглеждаме това събитие като отлична опция за определяне на продан на положителни практики на работно равнище ", съобщи той и акцентира откритото през годините дейно съдействие с правоохранителната организация на Европейския съюз, като посочи готовността на българската страна за надграждане на партньорските връзки.

" България обичайно поддържа високо равнище на информативен продан с Европол. Постарахме се в оптималната степен да запазим този размер, макар рестриктивните мерки, свързани с пандемията от COVID-19. Важно е да се подсигурява, че Агенцията ще продължи да извършва сполучливо главната си функционалност – подкрепяне на страните членки в трансгранични следствия. Убеден съм, че ще продължим интензивните си контакти и ще се веселя да Ви посрещна в България при подобаваща опция ", сподели още основният секретар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР