Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия договор от

...
Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия договор от
Коментари Харесай

МОН подписа първия договор за модернизация на 101 гимназии

Главният секретар на МОН Албена Михайлова подписа първия контракт от поръчката за рационализация на 101 професионални гимназии в цялата страна.
Контрактът със софийската компания „ Ес-Джи 81 “ ЕООД на Албена Цветанова Василева е за инженеринг – планиране, авторски контрол и осъществяване на СМР за рационализация ПГТ „ Проф. доктор Асен Златаров “ и на ПГХХТ „ Дмитрий Иванович Менделеев “ във Варна. Той е на стойност близо 2 461 190 лева с Данък добавена стойност.
Поръчката е прекъсната за добричките Финансово-стопанска гимназия и ПГ по туризъм, а също по този начин за търговищките ПГ по икономическа информация и Професионално-техническа гимназия. Причината, посочена от комисията по избора, е, че не е подадена нито една подобаваща оферта за тези обекти.
Комисията е класирала преди всичко „ Билдинг груп “ ЕООД за две гимназии във Варна - ПГ „ Проф. Асен Златаров “ и ПГ по туризъм „ Михалаки Георгиев “.
Ангажимент на консорциум „ Стосин-Би-Русе “ ще бъдат трите гимназии в Русе – ПГ по механотехника, ПГ по стопанска система и ръководство и ПГ по строителство, архитектура и геодезия.
Варненските Търговска гимназия и ПГ по строителство архитекура и геодезия ще се извършват от консорциум „ Инженеринг ПГ “.
Инженеринговата поръчка за обновяване на 101 професионални гимназии бе открита от МОН през септември месец предходната година и за осъществяването й са планувани над 100 млн. лева с Данък добавена стойност. Средствата за нея са обезпечени от Оперативна стратегия " Региони в напредък ", предпочитана ос „ Регионална просветителна инфраструктура “.
Гимназиите от всички 28 области в страната са разграничени в 46 обособени позиции и всеки претендент имаше право да кандидатства за не повече от две.
Предвижда се да бъдат ремонтирани образователни корпуси и работилници, да бъдат санирани постройките, да се подменят отоплителни, ВиК и електро- съоръжения. Инвестицията включва също ремонт на спортни площадки, дворни пространства и други Във всички гимназии ще бъдат основани условия за достъп на хора с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР