Главният секретар на Има такъв народ и зам.-председател на парламнетарната

...
Главният секретар на Има такъв народ и зам.-председател на парламнетарната
Коментари Харесай

Нов трус в ИТН: Заместникът на Тошко Йорданов - Виктория Василева - напуска парламента

Главният секретар на " ИТН " и зам.-председател на парламнетарната група Виктория Василева изненадващо разгласи, че ще напусне Народното събрание.

Василева е удостоверила желанията си да се откаже от депутатското си място, а освен да излезе от ПГ на Има Такъв Народ, пред публицисти в Народното събрание.

Тя декларира, че сътрудниците ѝ са били осведомени авансово за желанията ѝ да си тръгне, откакто завърши " уговорките си в това Народно заседание " - измежду тях е и гласуването на актуализацията на бюджета.

Виктория Василева счита да подаде оставка като народен представител през идната седмица. Все още не е решила дали да напусне и партията " ИТН ".

Предсрочното ѝ излизане от Народното събрание е следващо разтърсване за групата - тя беше член на трите следващи състава на Народно събрание през 2021-2022 година, учредителен секретар е на партията от основаването ѝ и беше измежду главните представители на Има Такъв Народ. Тя беше и част от екипа на Има Такъв Народ, който преговаряше за съдружното съглашение с Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия в сферата " Вътрешна сигурност " дружно с Николай Радулов (вече самостоятелен депутат) и Андрей Михайлов. Василева отговаряше и за построяването на локалните структури на Има Такъв Народ.

В началото на юни обаче името ѝ беше спрягано за част от групата на отцепниците от Има Такъв Народ, които избраха да разгласят самостоятелност от партията на Слави Трифонов и да поддържат държавното управление.

В последна сметка Василева не се причисли към шестимата си някогашни сътрудници, а продължи да членува в ПГ на Има Такъв Народ и гласуваше дружно с групата по отстраняването на Никола Минчев като ръководител на Народното събрание и по вота на съмнение.

Тя влезе в 47 Народно заседание като представител на листата от Благоевград. Следващата в листата на кандидат-депутатите на Има Такъв Народ от региона е Анита Коцелова, която сега заема позицията на зам.-областен шеф на Благоевград.

На 10 юни Кирил Петков издаде заповед за отстраняването ѝ, само че малко по-късно тя беше възобновена на длъжността си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР