Главният секретар на Българската федерация по таекуондо Илия Димитров сподели

...
Главният секретар на Българската федерация по таекуондо Илия Димитров сподели
Коментари Харесай

Нова инициатива на БФТ и визита при Папата, дни преди Гран при в Рим

Главният секретар на Българската федерация по таекуондо Илия Димитров показа любопитни детайлности на последната конференция на организацията.

Ето какво сподели той:

" Българска федерация по таекуондо стартира дейна акция. Целта е броят на занимаващи се с този спорт у нас да се усили с над 10 000 трениращи. За тази цел БФТ снема финансовите задължения за година към нови клубове по олимпийско таекуондо, основани в градовете без обичаи ".

Това е по предложение на ръководителя на БФТ, Слави Бинев, който, незабавно след конференцията отпътува за Ватикана на аудиенция при Папа Франциск.

 Снимка 316850
Източник:

Посещението при Негово светейшество е самодейност на World Taekwondo и Humanitarian Taekwondo Foundation. Във Ватикана ще се проведат демонстрации по таекуондо, а делегацията на World Taekwondo, ще бъде показана от всички континентални президенти на олимпийското таекуондо, от президента на международната федерация доктор Чо, президента на WTE и ръководителя на родната федерация и вицепрезидент на World Taekwondo - Europe, Слави Бинев.

От през вчерашния ден Бинев е и член на новосформирания към Министерството на младежта и спорта Експертен съвет по физическо образование и спорт, в който членове са и президентите на най-развиващите се федерации в страната. Съветът към ММС ще бъде консултативно звено за, реализиране на държавната политика в региона на спорта.

В италианската столица на 2 юни, следва и първото Гран при за годината, на което за първи път страната ни ще има двама участници - Владимир Далаклиев в категория до 68 кг и Калоян Бинев, в категория до 58 кг. Те ще мерят сили с първите 32-ма на планетата, а точките им дават действителни шансове за класиране на Олимпийските игри.

В края на седмицата предстоят и първите Мултиевропейски игри, чийто хазаин е Пловдив. Те ще протекат на два стадия - 3 и 4 юни, и на 9 и 10 юни. Нека напомним, че за миналата седмица родното таекуондо взе над 100 медала от шампионатите, които се организираха в Ниш и Австрия.

Поредното доказателство, че България се трансформира в сериозен таекуондо център е фактът, че идната година у нас ще се проведат няколко шампионата от най-голям сан. Страната ни ще е хазаин на третите серии на Гран при, на шампионата за Купата на президента, Балканско състезание, единствения по рода си таекуондо фестивал Ханмаданг, следващото издание на Мултиевропейското състезание, шампионата за купата на корейския дипломат, мощния ранкингов шампионат Sofia Open 2018 WT G1.

 Двама български състезатели се класираха в таекуондо сериите на Grand Prix
Двама български състезатели се класираха в таекуондо сериите на Grand Prix

Владимир Далаклиев се подрежда под номер 16 измежду най-хубавите в света
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР