Главният секретар към Медицинската комисия към БФС - доктор Михаил

...
Главният секретар към Медицинската комисия към БФС - доктор Михаил
Коментари Харесай

Д-р Михаил Илиев: Отборите се отнесоха изключително сериозно към ситуацията, нещата ще отзвучат

Главният секретар към Медицинската комисия към БФС - лекар Михаил Илиев разяснява тематиката за ковид в предаването "Домът на футбола ". Той приказва за разпространяването на болестта сред футболните тимове и по какъв начин можем да се предпазим от нея. Ето какво съобщи той пред DIEMA SPORT:

„ Ситуацията не е изненадваща. Футболът, като публично наличие и хората, които сме във футбола сме представители на българския народ. Нормално е да се появят хора с инфекцията COVID-19, в поради контактите, които имат хората. Проблема е, че се сервира информация, която не дава отговор на това, което се случва. Като споделят в този момент примерно: „ Може да затваряме стадионите, играха се мачове, през един ред, през еди-колко си седалки “. Който не се занимава с футбола може да го каже това нещо. Ще вкара някой гол за обичания тим на най-омразния зложелател, пък няма да се прегръщат, целуват, да седят като мумии на стадиона. Това няма по какъв начин да стане. Всичко опира до самодисциплината на хората. Да се съблюдават рекомендациите, които се дават от щаба. Правителството ни даде опция да се усещаме по-нормални хора. Защо футбола да е толкоз неприятен и неизпълнителен? Абитуриентките в Търново по-дисциплинирани ли са? Нали виждате и кметове по България вървят да ръкопляскат. Не упреквам никого, нито извиняваме футбола по този метод. Но, особено футболистите са младежи. Нормално е да се видят и фамилиите. Вирусът е чужд и като развиване и като време “.

„ Днес ще окомплектовам всички документи, които ми изпращат клубовете. Изследвания, по молба на министър Кралев, ще бъдат занесени персонално. Клубовете ми изпращат тези резултати. Сега очаквам от Ботев Пловдив в допълнение, защото има закъсняла проба, допускам една позитивна. Три в Локо Пловдив. Това процентно, като погледнете, е доста малко. Още на 8 март, когато се появи първият случай, на 13-и БФС бе сезиран от Медицинската комисия. Оттам незабавно се изпратиха рекомендациите към клубовете – каква стерилизация, какво държание, доктора дава отговор за цялостното деяние, да управлява освен футболистите и треньорите. Това е целия механически щаб – водачи, чистачки, домакини. На какъв брой време да се дезинфекцират. Отборите се отнесоха извънредно съществено. Реално до момента нямахме обстановки, с изключение на този непредвиден гърмеж, който се получи в Черно море. Грешката беше за играча на Царско село. Те са изрядни в проучванията и Кавдански, за злощастие, получаваше негативна проба, а момчето е имало позитивна. Те не са се заразили на мача. Футболът и животът ще победи този вирус. Той не може да ни победи. Въпросът е да минем с по-малко жертви “.

„ Първо, не мога да си показва, че шампионата ще бъде спряно. Второ, появили се положителен резултат незабавно се отстрани. Правят се през ден, два проби PCR наложително. Двукратно проучване на тимовете в лаборатории, които могат да дадат правилен резултат и шампионата се играе. Здравите хора ще играят. Смятам, че няма да има заболели след мача за Купата. Надеждите са, че малко по малко нещата ще отзвучат. Няма да стопираме нищо, ще вървим напред с огромната молба за тази дисциплинираност, която нашите специалисти непрестанно ни внушават. Но българина не е доста порядъчен “.

„ Има си за всеки мач прецизна организация. Има си хигиеничен офицер се споделя, който дни наред всичко ревизира и дезинфекцира. Всичко се прави оптимално по този начин както са рекомендациите. Сега, да се заблуждаваме, че всички съблюдават, не е по този начин. Ние гледаме президенти, ентусиастите си седят по-близко. Как да седят през стол. Но да се насят маските, да се заобикалят безмислените обятия и целувки. Да се запазим страстите за идващото състезание, само че организацията е много прецизна. Правим всичко, което зависи от нас. Но какъв ще бъде резултатът никой не знае “.

„ Възможно е публиката да остане отвън стадионите. Доктор Тим Майер, който е началник на Медицинската комисия към УЕФА, даде предложение цялото идващото състезание, към всички страни, които са членки на УЕФА, да се играе без аудитория. При което аз припаднах, нагледно казано. Това значи да закрием футбола. Даже да е вярно, в случай че има различен вирус идната година, значи да унищожаваме футбола. Като почнете от тези, които гледат агнетата и телетата по Пакистан, където се шият топките. Това са облеклата, това са наторявания, това са изкуствени, естествени терени, поливания, кортаджии. Това са водачи, хора по осветленията и така нататък Изчислено е, че един милиард души в света се занимават с тази футболна машина. Футболът е с доста огромно обществено наличие. Ако продължава, не дай си Боже, някакъв гърмеж, ще се играе без аудитория. Вярно е. Футболът е като театъра – и театъра без аудитория не е прекрасен и концерта без аудитория не е прекрасен. И виртуалните неща не са хубави. Имам една крилата фраза: „ Футболът без аудитория е като секс по интернет “, да развеселим малко. Нека да бъдем положителни възпитаници, да слушаме по-умните хора от нас, които са тесни експерти в това нещо. Тоест, да одобряваме доста съществено тази обстановка, да няма подценяване. Отпуснаха ограниченията и давайте, минало е. Не е минало, никой не знае. Сега чета, че всякакви експерти по света споделят, че занапред можело да се получи нов пик. Според мен това е единствено презастраховане, само че е непозната обстановка “, съобщи доктор Илиев.

Цялото изявление с доктор Михаил Илиев можете да видите във видеото.
.native-ad-suggested-news { position: relative; margin-bottom: 40px; width: 100%; padding: 20px 0; border-top: 1px solid #e7e7e7; border-bottom: 1px solid #e7e7e7; }.native-ad-suggested-news h2,.native-ad-suggested-news h2 a { font-weight: normal; margin-bottom: 10px; font-family: `Roboto Slab`,serif; color: #000!important; }.native-ad-suggested-news h2 { margin-bottom: 10px; }.native-ad-suggested-news.img-responsive { width: 100%; }.native-ad-suggested-news.img-wrapper { overflow: hidden; }.native-ad-suggested-news.native-ad { display: block; width: auto; height: 18px; background: #ffffff; float: left; bottom: 0; }.native-ad-suggested-news.ad-link { display: inline-block; float: right; margin-right: 4px; line-height: 8px; font-family: Roboto,sans-serif; font-size: 12px; line-height: 10px; color: #777; }.native-ad-suggested-news.barcode { display: inline-block; float: left; width: 13px; height: 10px; margin-right: 5px; border-radius: 0; max-width: 13px!important; }.video-bellow-article { position: relative; display: block; } function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `` + `  ` + decodeURIComponent(obj.title) + ` ` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР