Главният съветник на британския премиер Борис Джонсън - Доминик Къмингс,

...
Главният съветник на британския премиер Борис Джонсън - Доминик Къмингс,
Коментари Харесай

Сивият кардинал на Борис Джонсън нарушил фрапантно карантината

Главният консултант на английския министър председател Борис Джонсън - Доминик Къмингс, бе упрекнат в няколко английски вестници, че е нарушил строгия карантинен режим в страна, когато е пропътувал над 400 км от Лондон до дома на родителите си в североизточна Англия, заяви Асошиейтед прес.

Според "Гардиън " и "Дейли мирър " Къмингс е бил забелязан в къщата в края на март и за наличието му там е известена полицията. Вестниците напомнят, че съгласно оповестената на 23 март карантина в страната всички английски жители би трябвало да живеят в главното си жилище, да го напущат единствено при последна нужда и да не посещават родственици.

От локалния полицейски сектор в Даръм посетили къща на 31 март и "обяснили на фамилията разпоредбите за самоизолация, в това число и препоръки за пътувания единствено при незабавни случаи ". Полицията не загатва Къмингс по име, само че съветникът на премиера е бил разпознат от съседи на неговите родители.

ТАСС пък напомня, че съгласно предходно известие от премиерската канцелария на Даунинг стрийт 10 в Лондон, у самия Къмингс към 28-29 март се появили признаци на заболяване, сходни на ковид, като малко по-рано се е заразила брачната половинка му. Остава неразбираемо по кое време точно той е тръгнал към Даръм - преди или откакто е почувствал признаците, само че и в двата случая е имало нарушаване на карантината.

Във връзка с това опозиционната Лейбъристка партия излезе с декларация, в която се показва, че "британците не чакат да има едно предписание за тях, а друго - за Доминик Къмингс ". Партията упорства канцеларията на премиера да направи инспекция и да даде бързо пояснение по случая. От английското държавно управление към този момент няма коментар.

Къмингс е считан за архитекта на Брексит и в този момент е дясната ръка на премиера Джонсън, именуван още неговият "сив кардинал ". Според ТАСС този скандал може да докара до насилствената му оставка.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР