Главният съдия на мача Нотингам Форест - Ливърпул Пол Тиърни

...
Главният съдия на мача Нотингам Форест - Ливърпул Пол Тиърни
Коментари Харесай

Съдийска грешка преди гола на Ливърпул срещу Нотингам предизвика дискусии

Главният арбитър на мача Нотингам Форест - Ливърпул Пол Тиърни е трябвало да върне топката на домакините, малко преди да падне победния гол на мърсисайдци в деветата минута на продълженията. 

Ливърпул завоюва с 1:0 гостуването си, а срещата завърши с безредни подиуми, защото Тиърни бе заобиколен от ядосаните домакините, което докара до червен картон за члена на треньорския щаб Стивън Рийд. По-късно даже притежателят на клуба Евангелос Маринакис слезе на терена и потърси пояснение от съдията.

Пол Тиърни спря играта поради удар в главата на бранителя на Ливърпул Ибрахима Конате, до момента в който Нотингам атакуваше, а нападателят Калъм Хъдсън-Одой владееше топката. Играта обаче бе възобновена от вратаря на Ливърпул, а малко по-късно се стигна и до гола на Дарвин Нунес. 

Правилникът гласи, че реферът би трябвало да върне топката на отбора, който я владее. Топката се връща на защитаващия вратар единствено в случай че последно топката е била в наказателното поле или последното допиране е било в наказателното поле. Само че тя бе отвън, а Хъдсън-Одой я овладя на фланга.В същата обстановка играчи на Нотингам имаха искания и за дузпа на Джо Гомес. В последна сметка Пол Тиърни възобнови играта като даде топката на Келъхър.

Бившият арбитър и настоящ анализатор на Нотингам Форест Марк Клатенбърг разяснява обстановката:

" Правилото гласи, че в случай че реферът спре играта, на което има право за пострадване на главата, топката би трябвало да се върне при тима, който я владее. Нотингам Форест явно имаше владеене на топката. Те трансформираха правилото, тъй като не желаеха противоречиви топки. Преди имаше играчи, които чакаха топката и замахваха с крайници, което можеше да докара до травми, тъй че разбирам смяната в разпоредбите. Но в този момент то гласи, че ако топката е отвън наказателното поле и вие владеете топката, получавате назад владеене ", показа той след срещата.

" В този решителен миг Нотингам Форест бе с топката и можеха да завоюват време, с цел да стигнат до 0:0. Топката се върна към Ливърпул и те завоюваха корнер ", добавя той, след което сподели и какви ще са идващите му стъпки: " Ще седна с борда и притежателите, с цел да обясня какво се е случило. Трудно е да го обясня "

Клатенбърг изясни, че не е съумял да приказва с Пол Тиърни след срещата:  " Не, отидох да вляза в съблекалнята, само че той не ни пусна. "

Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп съобщи, че Тиърни е взел същото решение против неговия тим по-рано в мача.

" Това се случи тъкмо по същия метод, както през първото полувреме, само че противоположното... Сега допускам, че това е правилото. Разбирам гнева на Нотингам, несъмнено... Случи се два пъти и беше процедирано по същия метод, тъй че в действителност не виждам повода за полемиките ", разяснява Клоп.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР