Главният редактор на врачанския всекидневник „Конкурент“ Георги Александров нападна колегата

...
Главният редактор на врачанския всекидневник „Конкурент“ Георги Александров нападна колегата
Коментари Харесай

Медийни войни! Гошо Синдика скочи на Иво Йорданов заради обявите на община Криводол

Главният редактор на врачанския ежедневник „ Конкурент “ Георги Александров атакува сътрудника си от „ Северозапад през днешния ден “ Иво Йорданов, видя кореспондент на организация BulNews. Досега Гошо Синдика използваше изданието най-вече като бухалка против някогашния си шеф и притежател на всекидневника Даниел Бузов, само че тежкото финансово положение на „ Конкурент “ го е изнервило до краен лимит и към този момент плюе наред.
Този път цел е кметът на Криводол Петър Данчев, който разгласил разгласи в седмичника „ Северозапад през днешния ден “. С безпардонен звук в уеб страницата на изданието Гошо Синдика изяснява, че всички търгове и известия би трябвало да се разгласяват в „ Конкурент “, тъй като това бил вестникът, който излиза най-често в Северозапада. В материала той безсрамно си разрешава да твърди, че „ Северозапад през днешния ден “ не е на равнището на всекидневника и по тази причина компаниите и общините не трябва да пускат нищо в него.
Няколко часа по-късно от община Криводол изпратили Право на отговор, което в началото бе преразказано по неприемлив метод, само че след минути бе пуснат целият му текст. В него Петър Данчев написа, че при избора си на издание за издание на обявите се водят от критериите „ най-голям тираж “ и „ най-изгодна цена “. Именно по тази причина той употребявал услугите на изданието на Иво Йорданов. Това пояснение е като стрела в сърцето на основния редактор Георги Александров.
Очевидно влошаващото се финансово положение на „ Конкурент “ е изнервило до краен лимит Гошо Синдика. Изданието към момента оцелява единствено поради постоянните доходи от търгове и известия и намаляването на техния размер ще е съдбовно. За анализаторите не е загадка, че има сериозен отлив на рекламодатели от западащия вестник и тази наклонност е устойчива.
Доскоро Иво Йорданов издаваше седмичника „ Враца през днешния ден “, само че откакто усети освободената ниша в тази част на страната, го преименува на „ Северозапад през днешния ден “ и стартира интензивно да покрива територия, която до неотдавна се смяташе за непокътната за „ Конкурент “. По неофициална информация седмичникът е съумял да направи абонаменти и да подпише контракти в съвсем цялата Видинска област, до момента в който неговите съперници са претърпели цялостен провал.
Вече и на общинските плъхове е ясно, че Гошо Синдика тича към финала на медийното съревнование, където с огромни букви го чака надписът „ банкрут “. Основната причина за това е фекалната публицистика, която той наложи като способ на работа в тогавашния флагман на районните медии. Остава единствено във Враца да дойде от Горна Оряховица по този начин нареченият „ притежател “ Мито Мухъла, с цел да закачи на входната врата на редакцията табелата „ Затворено “…
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР