Главният редактор на турски всекидневник е бил убит в Истанбул.

...
Главният редактор на турски всекидневник е бил убит в Истанбул.
Коментари Харесай

Брутално убийство! Заклаха главния редактор на турски вестник (СНИМКА)

Главният редактор на турски ежедневник е бил погубен в Истанбул. Кадир Демирел, началник на проправителствения в. " Йени акит ", е бил наръган смъртоносно с нож от шурей му Джемил Явуз Канфил след фамилен скандал. Джемил е ранил и брачната половинка си Есма Каранфил, щерка на убития, която се пробвала да спре разногласието. Тя е призната в болница и е оперирана, а все още остава в сериозно положение. Нападателят в началото е избягал, само че след това самичък се е предал на полицията, написа " Монитор ".



Кадир Демирел е роден през 1961г. Работи в някои от огромните турски вестници, измежду които " Сабах " и " Заман ". Започва работа в " Йени акит " през 2014, а през март месец м.г. става основен редактор.

Вестникът е и главен покровител на Партията на справедливостта и развиването на президента Реджеп Ердоган. " Йени акит " постоянно е обект на обвинявания в антисемитизъм, хомофобия и слово на омразата по отношение на арменци и други етноси. През 2013г. пуска редица дезинформиращи материали по отношение на митингите в парка " Гези ". През 2009г. 78-годишен колумнист във всекидневника е наказан на затвор за полово принуждение над невръстен.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР