Главният редактор на Спутник Турция Махир Бозтепе бе задържан в

...
Главният редактор на Спутник Турция Махир Бозтепе бе задържан в
Коментари Харесай

Арестуваха главния редактор на руската агенция Спутник в Турция

Главният редактор на Спутник Турция Махир Бозтепе бе арестуван в Истанбул, оповестява организацията. Той е отведен в основната работа за сигурност.

"Полицията пристигна в офиса ни в Истанбул. Задържаха още един помощник. Още трима от през вчерашния ден са в полицията в Анкара, откакто националисти нахлуха в жилищата им предходната нощ. Турция, какво е това? ", пита Маргарита Симонян, основен редактор на „ Русия през днешния ден “ и съветския канал РТ.

По-рано Симонян заяви, че вечерта на 29 февруари незнайни се пробвали да влязат в жилищата на чиновници на "Спутник " в Анкара. Те викали националистически лозунги, обиди и закани и желали да разбият вратите. След като нападателите избягали, публицистите се обърнали към полицията, с цел да дадат показания. След разпит от прокурорите, представителите на съветската медия били арестувани в полицията.

Руското външно министерство прикани турските управляващи да се намесят и да оказват помощ за изясняване на всички условия към случая. В нощта на 28 февруари пред съветското генерално консулство в Истанбул се състоя антируски митинг против влошената обстановка в сирийската провинция Идлиб. Според дипломатическата задача протестиращите скандирали лозунги, обвиняващи Москва за гибелта на турските бойци в северна Сирия.

Освен това в профилите на Генералното консулство в обществените мрежи се появиха мнения с директни закани против съветските задгранични организации в Турция. Охраната на съветското посолство е засилена.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР