Главният редактор на американския в. Ню Йорк таймс обвини американския

...
Главният редактор на американския в. Ню Йорк таймс обвини американския
Коментари Харесай

Главният редактор на Ню Йорк таймс настоя, че Тръмп излага на риск живота на репортерите му

Главният редактор на американския в. " Ню Йорк таймс " упрекна американския президент Доналд Тръмп, че излага под риск живота на репортерите му, като им насочва персонални обиди и ги дефинира като " врагове на народа ".

Дийн Бакет, който управлява изданието през един от най-бурните интервали в неговата история, съобщи, че историята на американския президент на словесни офанзиви против публицисти като политическата кореспондентка на " Ню Йорк таймс " Маги Хаберман е " ужасяваща " и има заплаха да докара до съществени последствия.

" Смятам, че персоналните му нападки против кореспонденти, в това число Маги, са ужасяващи и непрезидентски ", посочи той, допълвайки: " Смятам, че персоналните офанзиви против публицисти, когато им показва имената, считам, че излага живота им на риск. Смятам, че когато той в действителност споделя имената на репортерите, споделя, че са неамерикански, споделя, че са врагове на хората... тази фраза има дълбока история. Мисля, че когато той споделя това, това е ужасяваща офанзива против медиите. "

Коментарите на Бакет в изявление за " Гардиън " отразяват продължителната история на Тръмп за нападки към публицисти като цяло и в частност на " Ню Йорк таймс ". Те повтарят мнения на издателя на вестника Артър Сълцбергер, който също влезе в конфликт с Тръмп по отношение на отношението му към медиите. През предходната година Сълцбергер разгласи, че е споделил на Тръмп по време на среща, че " този провокаторски език способства за увеличение на заканите против публицисти и ще докара до принуждение ".

Трудните връзки на вестника с президента бяха измежду определящите характерности по времето, в което Бакет е основен редактор на изданието. " Ню Йорк таймс " по негово време също по този начин се сблъска с рецензии от левицата за отвод да назова Тръмп рисист или сексист, решение, което Бакет отбрани с претекста, че не бил в позиция да знае дали " прави мнения, тъй като е расист ".

Бакет съобщи, че работата му е " да отразява света с голямо любознание ", а не да работи като съпротива на президента - макар апелите на доста читатели и част от екипа му да предприеме по-директен сериозен метод към Тръмп.

Запитан дали Тръмп е расист, Бакет дал отговор: " Не знам. Смятам, че Доналд Тръмп споделя неща, които разделят хората на расова основа. Смятам, че това е малко по-различно. Не съм в главата му задоволително, с цел да знам дали той ги споделя, тъй като желае да се хареса на гласоподавателите си. "

Бакет, който е първият негър американец, основен редактор на вестника, съобщи, че не желае да позволи на репортерите си да вършат ценностни преценки на президента, макар множеството му прояви.

Много медии, в това число " Гардиън ", дефинираха мненията на президента на Съединени американски щати това лято като расистки, до момента в който " Ню Йорк таймс " стигна единствено до правене на оценка на членове на републиканската партия. Бакет, който не носи отговорност за коментарната част на медията, също по този начин съобщи, че " няма подозрение, че Доналд Тръмп има проблем с дамите ", само че отхвърли да го дефинира като сексист. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР